Door Klaviyo met Trengo te integreren, kun je processen in Trengo automatiseren op basis van triggers in Klaviyo. In deze reeks artikelen laten we je zien hoe je automatisch een WhatsApp-sjabloon naar je klanten kunt sturen met behulp van Klaviyo.

ℹ️ Het is belangrijk dat je een WhatsApp-sjabloon hebt dat je kunt versturen. Maak er dus een aan als je dat nog niet hebt gedaan.

Een stroom aanmaken in Klaviyo

Als je een geautomatiseerd WhatsApp-sjabloon wilt verzenden via Klaviyo, moet je eerst een flow aanmaken in Klaviyo. Volg de onderstaande stappen om dit te doen.

1. Navigeer naar Klaviyo > Flows > Flow aanmaken;

2. Klik op 'Van begin af aan creëren';

3. Geef je nieuwe flow een naam, voeg optioneel een tag toe en klik op 'Flow maken';

4. Selecteer en voeg een trigger toe in de linker zijbalk;

ℹ️ Meer informatie over Klaviyo's triggers vindt u in dit Klaviyo helpcentrum artikel.

5. Voeg de actie 'Webhook' toe aan je trigger;

Nadat je je flow hebt gemaakt, je trigger hebt gekozen en de 'Webhook'-actie eraan hebt toegevoegd, is het tijd om je webhook te configureren.

Uw webhook configureren in Klaviyo 👉