Journeys is Trengo's no-code customer journey builder die binnen enkele minuten full-funnel conversatiestromen creëert in 70+ talen, zodat je team geen tijd meer hoeft te verspillen aan administratie en kan beginnen met het bieden van gepersonaliseerde, directe ondersteuning.

Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van Journeys:

• Personalisatie. Het is meertalig gebouwd in meer dan 70 talen en kan personalisatie bieden in verschillende talen zonder dat er extra agenten nodig zijn.
  • Een proactieve benadering. Met de hulp van AI klinkt het gesprek natuurlijker, de toon van de stem en de stijl van het gesprek kunnen worden gekozen tijdens het opzetten.
  • Slimme routing. In tegenstelling tot andere bots kan Journeys slimme routeringscombinaties maken in slechts enkele minuten. Enkele van de mogelijkheden zijn: toewijzen aan een specifiek team, routeren naar een menselijke agent als er geen antwoord beschikbaar is, het gesprek automatisch beëindigen en nog veel meer.
  • Directe ondersteuning op verschillende kanalen. Met deze functie kun je klanten 24/7 ondersteuning bieden. De dagen dat klanten moeten wachten tot de volgende openingsuren om een antwoord te krijgen, zijn al lang voorbij. Bovendien kunnen workflows worden ingesloten in verschillende kanalen, zoals e-mail, berichten (sociale media) en een widget op de website.
  • Round robin functie. Je kunt het ticket ook toewijzen met behulp van de round robin-functie om ervoor te zorgen dat het team de werklast in evenwicht moet houden.

Gemakkelijk op te zetten

Hier zijn de stappen om Journeys te gaan gebruiken zodra je ze beschikbaar hebt in je account:

1. Bekijk de linkerzijbalk van Trengo en klik op het pictogram Journeys

2. Je ziet dit scherm als de startpagina van de reizen en je kunt een aantal voorbeelden gebruiken om de sjablonen te starten, maar je kunt ze ook helemaal opnieuw maken. Klik op 'Maak nieuwe AI Journey'.

3. Kies de trigger. Opmerking: als deze eenmaal is gekozen en een reis is aangemaakt, kun je de trigger niet meer wijzigen.

4. Zodra je een trigger hebt gekozen, kun je beginnen met het maken van een reis in het canvas.

5. Zodra je 'Selecteer kanalen' hebt gekozen, kun je beginnen met het opbouwen van het traject

6. Begin met het toevoegen van de actie terwijl je bezig bent, je kunt kiezen uit de acties in het menu:

7. Elke actie heeft een andere functie. De actie spreekt voor zich, bijvoorbeeld 'AI-bericht verzenden', dit betekent dat we een begroeting sturen die AI-gestuurd is. Laten we dat als voorbeeld gebruiken:

Zodra je de actie hebt gekozen, verschijnt er een dialoogvenster aan de rechterkant van de journeys waarin je je criteria voor dit specifieke AI-bericht kunt invullen. We hebben ook wat voorbeelden ter inspiratie. Als je klaar bent met de instructie, vergeet dan niet om op 'opslaan' te klikken.

8. Klik op de knop + om meer acties toe te voegen aan je reis. In dit voorbeeld gebruiken we 'AI-invoerverzameling' en vul je de rechterkolom ook.

Zodra je op 'Opslaan' klikt, moet je de volgende actie bedenken. Wat moet er gebeuren nadat de gebruiker de postcode heeft ingevoerd? Heb je een specifiek team om toe te wijzen of zou je meer vragen stellen? In dit voorbeeld wijzen we de postcode na het vragen toe aan het team dat de logistiek afhandelt. Laten we dus nog een actie toevoegen.

9. Klik op 'Toewijzen aan team'. Kies het toegewezen team in het dialoogvenster en klik op Opslaan om de reis te beëindigen. Je ziet 'Einde' onderaan zoals in de afbeelding hieronder

De reis testen

Je kunt de reis testen door op de knop 'Afspelen' rechtsboven te klikken

Zodra je erop hebt geklikt, verschijnt er een dialoogvenster aan de rechterkant van je scherm. In dit venster kun je je eigen reis testen voordat je hem publiceert. Het staat aan de zijkant van de journeys, zodat je de actie gemakkelijk kunt aanpassen als dat nodig is.

Zodra je klaar bent met de speeltuin, kun je klikken op 'Wijzigingen publiceren'.

Daar heb je het! Je eerste reis is gemaakt.

Als je een videobegeleiding nodig hebt, kun je hier zien hoe onze CPO, Patrick, Journeys in detail uitlegt.