Een flowbot kan gesprekken met klanten simuleren. Hij kan klanten doorsturen naar het juiste team, informatie geven door vragen te stellen met meerkeuzeopties en nog veel meer. In dit artikel leer je alles wat je moet weten over de flowbot-functie van Trengo.

Bekijk ook gerust dit webinar, waarin we uitleggen waarom en hoe je je eigen flowbot in Trengo kunt opzetten.

Flowbot kanalen

Je kunt Trengo's flowbot toevoegen aan de onderstaande kanalen.

WhatsApp πŸ”˜ SMS

Facebook Messenger πŸ”˜ Telegram

Websitechat πŸ”˜ WeChat

Google Bedrijfsberichten

Flowbot anatomie

Een flowbot heeft altijd een begin- en een eindpunt. Tussen het begin- en eindpunt van je flowbot voeg je stappen toe. Elke stap in je flowbot bevat een vorm van inhoud en moet eindigen in 'knoppen' of 'acties'.

Flowbot inhoud

Je kunt verschillende soorten inhoud toevoegen aan de stappen van je flowbot. Je kunt een uitgebreidere uitleg van deze inhoudstypes lezen in dit Trengo Helpcentrum artikel.

Flowbot knoppen

Je kunt je klanten hun eigen pad door je flowbot laten kiezen met behulp van flowbotknoppen. Deze flowbotknoppen leiden altijd naar een volgende stap, waarmee je klanten naar hun gewenste eindpunt kunnen navigeren.

Knoppen bestaan altijd uit de 'Knoptekst' en de 'Geselecteerde stap'.

1. Knoptekst: De tekst die wordt weergegeven voor je klanten.

2. Selecteer stap: De stap waar je klant naartoe wordt gebracht wanneer hij op de knop klikt.

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe deze knoppen eruit zien voor je klanten.

Flowbot acties

Als je klant een eindpunt in je flowbot bereikt, kun je de actie selecteren die je flowbot moet ondernemen.

Er zijn twee soorten flowbotacties.

Regelmatige acties

πŸ”˜ Etiket toevoegen: Met deze actie kun je een of meer labels aan het huidige ticket koppelen.

πŸ”˜ Toevoegen aan contactgroep: Voeg de klant toe aan een van uw contactgroepen.

Doorsturen naar e-mail: Stuur het ticket door naar je e-mailadres.

Acties beΓ«indigen

Markeer als nieuw ticket: Het huidige ticket wordt gemarkeerd als 'Nieuw' in je inbox.

πŸ”˜ Toevoegen aan contactgroep: Voeg de klant toe aan een van uw contactgroepen.

πŸ”˜ Ticket sluiten: Sluit het ticket automatisch.

Ga naar stap: Breng de klant naar een andere stap in je flowbot.

Nu je op de hoogte bent van de anatomie van de flowbot, ben je klaar om je eigen flowbot aan Trengo toe te voegen!