Bij het instellen van widget automatisering voor je website widget, kun je kiezen aan wie je je automatisering wilt laten zien. Je kunt het publiek voor je widget automatisering zo specifiek maken als je wilt door verschillende voorwaarden te gebruiken. In dit artikel leggen we je deze verschillende condities uit.

Hieronder vind je alle verschillende voorwaarden die je kunt gebruiken bij het instellen van de doelgroep voor je widgetautomatisering.

Bezoeker voor het laatst gezien

Kies deze voorwaarde om bezoekers te targeten die eerder op je site zijn geweest. Bijvoorbeeld, 'bezoeker minder dan 2 dagen geleden voor het laatst gezien' zal je widget automatisering triggeren naar alle bezoekers die minder dan 2 dagen geleden je site hebben bezocht, gebaseerd op hun IP-adres.

Bezoeker laatste gesprek

Deze voorwaarde is gericht op bezoekers waarmee je eerder contact hebt gehad. Als je bijvoorbeeld 'laatste gesprek met bezoeker meer dan 7 dagen geleden' gebruikt, wordt de widget-automatisering geactiveerd als je meer dan een week geleden een gesprek via Trengo met deze klant hebt gehad.

Bezoeker totaal bezoeken

Selecteer deze voorwaarde als je je wilt richten op bezoekers die je website één keer of meerdere keren eerder hebben bezocht. De definitie van een 'bezoek' is de tijd die wordt doorgebracht tussen het betreden en het verlaten van je website. Een nieuw bezoek wordt geteld telkens als een bezoeker je website heeft verlaten en weer is teruggekeerd.

Bezoeker totaal bekeken pagina

Kies 'visitor total page views' als je wilt dat de automatisering van je widget wordt geactiveerd op basis van het gedrag van je bezoekers op je website. Als je deze voorwaarde kiest, wordt de automatisering alleen geactiveerd nadat een bepaald aantal pagina's van je website is bezocht.

UTM bron

Deze voorwaarde wordt geactiveerd op basis van de bron van de bezoeken, wat vooral handig is als je een campagne voert en je een kortingscode van de campagne alleen wilt delen met een gericht publiek.

UTM campagne

Als je wilt dat je widgetautomatisering wordt geactiveerd op basis van een UTM-campagne, kun je deze voorwaarde kiezen. Dit kan worden gebruikt om kortingscodes te targeten voor bepaalde doelgroepen.

UTM-medium

Met behulp van deze voorwaarde kun je je widgetautomatisering activeren op basis van een UTM-medium, waarmee je specifieke doelgroepen kunt targeten.

UTM-termijn

Kies 'UTM term' als je wilt dat de automatisering van je widget wordt geactiveerd op basis van de bron van de bezoeken. Deze voorwaarde kan ook worden gebruikt om doelgroepen te targeten en ze bijvoorbeeld een kortingscode te geven.

UTM-inhoud

Deze voorwaarde kan worden gebruikt om je widgetautomatisering te triggeren op basis van de bron van de bezoeken van je publiek, net als alle bovenstaande 'UTM'-voorwaarden.

Referrer url

Selecteer deze voorwaarde als je je wilt richten op doelgroepen die je website zijn binnengekomen via een specifieke URL. Dit kan erg handig zijn als je een campagne uitvoert.

Mobiel apparaat

Gebruik de voorwaarde 'Mobiel apparaat' om je te richten op doelgroepen die je website bezoeken via een mobiele telefoon of andere mobiele apparaten.

Taal voor bezoekers

Wanneer je deze voorwaarde gebruikt, zal de automatisering van de widget wel of niet geactiveerd worden op basis van de taal van de bezoeker. De 'taal van de bezoeker' is gebaseerd op de taal die is ingesteld voor hun browser.

Terugkerende bezoeker

Met behulp van deze voorwaarde kun je de automatisering van je widget activeren op basis van het feit dat de klant je website voor het eerst bezoekt, of dat hij je website al eerder heeft bezocht.