Door Klaviyo te integreren met Trengo kun je processen in Trengo automatiseren op basis van triggers in Klaviyo. In deze reeks artikelen laten we je zien hoe je automatisch een WhatsApp-template naar je klanten kunt sturen met behulp van Klaviyo.

Nadat je je flow hebt gemaakt, je trigger hebt gekozen en de 'Webhook'-actie eraan hebt toegevoegd, is het tijd om je webhook te configureren.

Configureer uw webhook in Klaviyo

Volg de onderstaande stappen om de webhook te configureren die u in Klaviyo hebt ingesteld.

1. Vul de bestemmings-URL voor je webhook in;

ℹ️ Deze URL kan worden gevonden op de Trengo voor ontwikkelaars pagina, onder de titel van de API-oproep die je wilt activeren.

2. Vul het woord 'Autorisatie' in voor 'Sleutel'. Typ 'Bearer' voor 'Waarde' en plak je Trengo API-sleutel;

ℹ️ Deze API-sleutel kan (opnieuw) worden gegenereerd door naar Trengo > Instellingen > Apps & integraties > Rest API > Regenereren API token. Houd er rekening mee dat het regenereren van je API token het huidige token ongeldig maakt.

3. Navigeer terug naar de API-oproep die je wilt activeren op de pagina Trengo voor ontwikkelaars. Configureer de JSON-tekst van deze API-oproep. In dit voorbeeld stellen we 'Een WhatsApp-sjabloon verzenden' in;

1. Recipient_phone_number: Add Klaviyo’s tag ‘{{ person.phone_number }}’ here.

2. HSM_ID: plak hier de ID van de WhatsApp-sjabloon die je wilt gebruiken. Deze ID kun je vinden door te navigeren naar 'Sjablonen beheren' in Trengo, de sjabloon te selecteren en de nummers aan het einde van de URL te kopiëren.

3. Params: If your WhatsApp template contains variables, you can specify them here. Add the correct number for ‘Key’, and add a value. You can use Klaviyo’s tags (e.g. ‘{{ first_name }}’) here.

ℹ️ Als je (meer) variabelen wilt toevoegen, klik je op 'Object toevoegen'.

4. Kopieer de body, van de groene accolade aan het begin tot de groene accolade aan het einde, van het voorbeeldverzoek;

5. Plak de JSON body van uw API-oproep terug in Klaviyo;

ℹ️ Als je gebruikmaakt van variabelen, zorg er dan voor dat je de aanhalingstekens rond de 'Key'-waarden verwijdert.

6. Bekijk eventueel een voorbeeld van je webhook door op 'Voorbeeld webhook' te klikken;

7. Sla je webhook op door op 'Opslaan' te klikken;

Nu u uw webhook hebt geconfigureerd, is het tijd om uw flow in Klaviyo te publiceren.

👈 Een stroom aanmaken in Klaviyo

Uw stroom publiceren in Klaviyo 👉