Door Shopify te koppelen met je Trengo-inbox kun je de meest recente bestelgegevens van je klant bekijken, zodat je alle informatie en context hebt die je nodig hebt tijdens je gesprekken. Volg onderstaande stappen om Shopify te integreren met je Trengo-inbox.

Shopify integreren

1. Navigeer naar het Shopify Partner dashboard en log in met je Shopify gegevens;

2. Klik op 'App maken

3. Klik op 'App handmatig maken

4. Typ 'Trengo' en klik op 'Maak'.

5. Klik op 'App instellen

6. Dubbelklik op het veld 'App URL' en zorg ervoor dat je https://app.trengo.com/admin/developers/plugins/create/shopify2 hebt ingevoegd in de twee velden zoals in de onderstaande schermafbeelding.

7. Druk op CMD+V en selecteer aangepaste distributie

8. Klik op 'Aangepaste distributie selecteren'.

9. Klik op het veld 'Domein opslaan' en druk op CMD + V

10. Klik op 'Link genereren

11. Klik op 'Kopiëren' en open een nieuw tabblad

12. Navigeer naar Trengo > Instellingen > Instellingen > Apps & Integraties > Apps > 'Plus-icon', geef je app een naam en kies 'Shopify' voor het 'App type'. Klik op 'Wijzigingen opslaan' en configureer vervolgens je app in Trengo:

1. Naam: Voeg de naam van je Shopify app toe.

2. App type: Dit is al ingesteld op 'Shopify'.

3. Webshop domein: Je moet de Shopify admin url toevoegen, zoals trengo . myshopify . com (spaties verwijderd, natuurlijk)

4. API-sleutel & API geheime sleutel: Voeg de API-sleutel (Client ID) en API-geheime sleutel (Client secret) toe, die je kunt vinden door terug te navigeren naar je Shopify Partners dashboard en op 'Overzicht' te klikken.

12. Klik op 'Wijzigingen opslaan' in Trengo en je wordt doorgestuurd naar Shopify;

13. Selecteer 'App installeren'.

Je hebt nu Shopify succesvol geïntegreerd met je Trengo-inbox.