*LET OP: Dit is een BETA-functie en wordt momenteel getest. Als je deel wilt uitmaken van de testgroep, kun je hier je interesse kenbaar maken.

Verbinding maken met elke e-mailprovider

Je kunt in Trengo een groot aantal e-mailproviders* aansluiten, waaronder je eigen e-mailserver via IMAP. Hierdoor kun je meerdere communicatiekanalen combineren in één inbox en deze versterken met behulp van automatiseringen en AI.

Time to connect:  < 5 minutes

1. Navigeer naar Instellingen > Kanalen > E-mail en klik op het + (plus)-pictogram boven aan de pagina of op de knop "E-mail verbinden".

2. Klik op de knop "Andere e-mailclient verbinden (Beta)".

3. Vul het e-mailadres in waarmee je verbinding wilt maken in Trengo op de nieuwe pagina die wordt geladen.

4. Vul de verplichte velden in op basis van de geïdentificeerde e-mailprovider en klik op de knop "Aanmelden

5. Stel het e-mailkanaal in voor uw organisatie door het een naam te geven, het toe te wijzen aan een team of aan één gebruiker.

6. Als je klaar bent, klik je op de knop "Kanaal maken" onderaan de pagina.

Dat is het! Als je het bovenstaande pop-upvenster ziet, betekent dit dat je e-mailadres nu verbonden is en dat je het kunt gebruiken in de inbox! Je kunt de instellingen op elk moment wijzigen door naar Instellingen > Kanalen > E-mail te gaan en het te selecteren uit de lijst met aangemaakte e-mailkanalen.

Tijdens de bètatestperiode worden de instellingen van het e-mailkanaal vastgezet op een standaardconfiguratie. Deze maatregelen zijn tijdelijk.

• Je kunt een 'Reply to All' doen om op alle ontvangers te reageren.
  • Je kunt bijlagen insluiten.
  • Je kunt geen gespreksnummer als voorvoegsel aan een onderwerp koppelen.
  • Je kunt niet synchroniseren tussen het Trengo-label en het providerlabel van de e-mail.
  • Wanneer een klant een antwoord stuurt, wordt dit opgenomen in een bestaand gesprek dat al open is met die klant.

Dubbele gesprekken voorkomen

Om je vorige e-mailkanaal te bewaren - voor de geschiedenis en voor de zekerheid - en geen dubbele conversaties in je inbox te hebben, kun je een regel maken om conversaties automatisch te sluiten als ze binnenkomen.

1. Nadat je je kanaal hebt gemaakt, ga je naar Automatisering > Regels.

2. Klik op "Regel toevoegen

3. Selecteer op de nieuwe regel bij "Kanalen" het kanaal dat je vervangt door de nieuwe e-mailintegratie.

4. Selecteer "Inkomend bericht is ontvangen" in het gedeelte "Wanneer".

5. Stel een voorwaarde in als "Contactnaam" - "bevat niet" - "4575v95gfhhj".

6. Stel de "Acties" in als "Gesprek sluiten".

7. Klik op "Wijzigingen opslaan".

Hierdoor wordt elke nieuwe conversatie die binnenkomt in uw inbox op uw oude kanaal afgesloten. U kunt berichten blijven ontvangen en uw klanten blijven antwoorden op het nieuwe kanaal dat is gemaakt met de nieuwe e-mailintegratie.

E-mailproviders die momenteel worden ondersteund zijn onder andere: Gmail, Outlook, Yahoo, iCloud (MobileMe of DotMac), IMAP, Microsoft Exchange (ActiveSync, Exchange Web Services, Graph), Microsoft Office 365.