*LET OP: Dit is een BETA functie. Stel uw vragen aan het Trengo Support team.

Verbinding maken met elke e-mailprovider

Je kunt in Trengo een groot aantal e-mailproviders* aansluiten, waaronder je eigen e-mailserver via IMAP. Hierdoor kun je meerdere communicatiekanalen combineren in één inbox en deze versterken met behulp van automatiseringen en AI.

Time to connect:  < 5 minutes

1. Navigeer naar Instellingen > Kanalen > E-mail en klik op het + (plus)-pictogram boven aan de pagina of op de knop "E-mail verbinden".

2. Klik op de knop "E-mailclient verbinden (Beta)".

3. U wordt gevraagd uw e-mailprovider te selecteren. Als je een andere provider gebruikt dan Gmail of Microsoft - klik dan op "Alle providers weergeven".

4. Klik op 'Doorgaan' om de verbinding te bevestigen.

5. Bevestig de benodigde toestemmingen voor Trengo om de verbinding te maken door op 'Toestaan' te klikken.

6. Na het klikken op "Toestaan" komt u bij de laatste stap van het aanmaken van een kanaal in Trengo. De laatste stap is het instellen van het kanaal door het een naam te geven en het toe te wijzen aan een team of een enkele gebruiker.

7. Als je klaar bent, klik je op de knop 'Kanaal maken' onder aan de pagina.

Dat is het! Als je het bovenstaande pop-upvenster ziet, betekent dit dat je e-mailadres nu verbonden is en dat je het kunt gebruiken in de inbox! Je kunt de instellingen op elk moment wijzigen door naar Instellingen > Kanalen > E-mail te gaan en het te selecteren uit de lijst met aangemaakte e-mailkanalen.

Opmerking. Als u Microsoft 365 gebruikt met twee-factor (2FA) of multifactorauthenticatie (MFA) ingeschakeld, gebruik dan uw app-wachtwoord in plaats van uw gewone accountwachtwoord. Microsoft vereist dit voor een betere accountbeveiliging.