Door Bol.com te koppelen met je Trengo-inbox kun je inzicht krijgen in bestellingen van klanten bij Bol.com. De integratie toont informatie op basis van het Bol.com e-mailadres en het bestelnummer in het onderwerp van de e-mail.

Bol.com integreren

Volg onderstaande stappen om Bol.com te integreren met je Trengo-inbox.

1. Navigeer naar het Bol.com verkopersportaal en log in met je Bol.com gegevens;

2. Klik op het dropdownmenu in de rechterbovenhoek en selecteer 'Instellingen'. Kies vervolgens 'API instellingen';

3. Voeg de naam, het e-mailadres en het telefoonnummer toe van uw technische contactpersoon voor updates over de API-verbinding. Sla de informatie op;

4. Klik op 'Aanmaken' onder 'Clientgegevens';

5. Voeg een naam toe voor je API-verbinding, bijvoorbeeld 'Trengo integratie', en klik op 'Ja, voeg toe';

6. Je API-verbinding verschijnt nu in de overzichtslijst met API-referenties. Je vindt hier ook de Client ID en Client secret, die je later nodig zult hebben;

7. Open je Trengo-inbox en navigeer naar Instellingen > Instellingen > Integraties;

8. Selecteer 'Aangepaste integraties' en klik op de knop 'App toevoegen' in de rechterbovenhoek;

9. Geef je app een naam en selecteer 'Bol.com' in het keuzemenu 'App type';

10. Stel je app in Trengo in;

1. Naam: De naam van je app, die al ingevuld zou moeten zijn.

2. App type: Dit is ingesteld op 'Bol.com'.

3. Client ID: Voeg de Client ID van je Bol.com verbinding toe, te vinden in de overzichtslijst met API credentials (stap 6).

4. Clientgeheim: Voeg het clientgeheim van je Bol.com-verbinding toe, te vinden in de overzichtslijst met API-referenties (stap 6).

Sla je wijzigingen op en je hebt Bol.com nu succesvol geïntegreerd met je Trengo-account, waardoor je de aanvullende bestelinformatie van Bol.com in je Trengo-inbox kunt bekijken door een gesprek te openen en de rechter zijbalk aan te vinken.