Je kunt je Gmail of Gsuite account koppelen aan Trengo, om e-mails te ontvangen en te versturen vanuit Trengo. Als je meerdere Google doorstuuradressen wilt toevoegen aan je Trengo account, maar je wilt niet voor elke inbox een nieuwe Google gebruiker aanmaken in je Google Admin, dan is er een andere en kostenbesparende manier om hetzelfde resultaat te krijgen in Trengo.

ℹ️ U moet een beheerder zijn in Trengo, toegang hebben tot Google Admin en toegang hebben tot de DNS-instellingen van uw domein om de onderstaande stappen correct te kunnen uitvoeren.

Google gebruiken voor doorsturen

Volg de onderstaande stappen om Google te gebruiken als je doorsturende e-mailsysteem, zodat je niet voor elke inbox een nieuwe Google-gebruiker hoeft aan te maken.

1. Controleer of uw organisatie Google-domeinen gebruikt door te navigeren naar Google Beheer > Domeinen > Domeinen beheren;

2. Als op alle domeinen die je wilt gebruiken 'Gecontroleerd' staat, kun je doorgaan met de volgende stappen;

3. Maak een kanaal voor het doorsturen van e-mail in Trengo;

4. Stel uw e-mailverzending in vanaf uw eigen domein voor het nieuw aangemaakte e-mailkanaal in Trengo;

5. Navigeer naar Google Beheer > Apps > Google Werkruimte > Gmail > Standaard routing;

6. Voeg als volgt een regel toe voor de standaardroutering;

1️⃣ Selecteer 'Eén ontvanger': voeg het e-mailadres toe en zorg ervoor dat het domein is geverifieerd in Domeinen beheren.

2️⃣ Selecteer 'De geadresseerde van de envelop wijzigen': plak hier het e-mailadres van de Trengo doorstuurzender.

3️⃣ Selecteer 'Deze actie uitvoeren op niet-erkende en erkende adressen'.

7. Klik op 'Opslaan'.

ℹ️ We raden je aan om de setup te testen. Als '@trengomail.com' nog steeds wordt weergegeven als het afzenddomein, ga dan terug naar stap 4 en volg alle stappen om een uitgaand e-maildomein aan het Trengo doorstuuradres te koppelen.