Nadat je je chatbot hebt ingesteld en de instellingen hebt geconfigureerd, wil je hem misschien testen. Tijdens het testen wordt het 'antwoordvertrouwen' van de chatbot getoond. Dit geeft je een indicatie van welke vragen duidelijk zijn voor de chatbot, en welke misschien wat aanpassing nodig hebben. Houd in gedachten dat je chatbot ook leert, dus het'antwoordvertrouwen' zal hoger worden naarmate hij meer vragen krijgt.

Test je chatbot

Om je chatbot te testen, ga je naar Instellingen > Automatisering > Chatbots > Speelplaats. Hier kun je beginnen met het verzenden van je vragen, het ontvangen van antwoorden en het controleren van het 'antwoordvertrouwen'.

Er zijn drie soorten antwoorden die een chatbot kan geven, die allemaal te maken hebben met zijn 'antwoordvertrouwen' en met of de vraag is gevonden in de database die je hebt opgezet. Je vindt de drie typen hieronder. In deze voorbeelden is de 'drempel voor antwoordvertrouwen' ingesteld op 70%.

Chatbot antwoord: Overeenstemming gevonden

Je chatbot is er 71% zeker van dat hij het juiste antwoord op de vraag heeft gevonden. Dit is boven het vereiste zekerheidsniveau, dus dit antwoord zou in een chat aan een klant zijn gegeven.

Chatbot antwoord: Onzekere match

Je chatbot is er 69% zeker van dat hij het juiste antwoord op de vraag heeft gevonden. Dit is onder het vereiste zekerheidsniveau, dus dit antwoord zou niet aan een klant zijn gegeven in een chat.

Chatbot antwoord: Geen match gevonden

Je chatbot kon geen passend antwoord vinden en zal het gesprek beantwoorden met de 'Geen antwoordtekst' die je hebt ingesteld in de instellingen van de chatbot.

Als je bijvoorbeeld het'antwoordvertrouwen' wilt verlagen of verhogen, kun je dit doen door de instellingen van de chatbot te configureren.