Door WooCommerce te integreren met Trengo kun je direct de bestelgegevens zien van de klant waarmee je communiceert in Trengo, op basis van hun e-mailadres.

WooCommerce integreren

Volg de onderstaande stappen om WooCommerce te integreren met je Trengo-account.

1. Navigeer naar je WooCommerce plugin in WordPress > Instellingen > Geavanceerd > Maak een API-sleutel aan;

2. Stel uw API-sleutel in;

1. Beschrijving: Voeg een beschrijving toe voor je API-sleutel.

2. Gebruiker: selecteer een beherende gebruiker.

3. Machtigingen: Selecteer 'Lezen/Schrijven'.

4. API-sleutel genereren: Klik op 'Genereer API-sleutel' nadat je alle bovenstaande informatie hebt toegevoegd.

3. Je hebt nu met succes je Consumentensleutel en Consumentengeheim gegenereerd. Kopieer ze en sla ze op, want je moet ze later gebruiken;

4. Ga naar Trengo en navigeer naar Instellingen > Instellingen > Apps & Integraties;

5. Selecteer 'Apps' en klik op de knop 'plus';

6. Geef je app een naam en selecteer 'WooCommerce' in de vervolgkeuzelijst 'App type';

7. Stel je app in;

1. Naam: De naam van je app, die al ingevuld zou moeten zijn.

2. App type: Dit is ingesteld op 'WooCommerce'.

3. Consumentensleutel: Plak de 'Consumentensleutel', gegenereerd in stap 3.

4. Consumentengeheim: plak het 'Consumentengeheim' dat in stap 3 is gegenereerd.

5. Je winkel URL: Voeg je winkel-URL toe, inclusief 'https://', bijvoorbeeld 'https://websitedomain.com/shop'.

8. Klik op 'Wijzigingen opslaan' om WooCommerce te integreren met Trengo.

Je hebt nu met succes WooCommerce geïntegreerd met je Trengo-account, waardoor je de bestelgeschiedenis van een klant kunt bekijken in je Trengo-inbox, door een conversatie te openen en de rechterzijbalk aan te vinken.