Na het leren over de anatomie van de flowbot en het ontwerpen van je flowbot in Trengo, is het tijd om je flowbot te configureren.

Je flowbot configureren

Er zijn verschillende secties voor je configuratie-instellingen. Hieronder leggen we uit wat je kunt doen met de verschillende opties en functies.

Algemene instellingen

Hier vind je de basisinstellingen van je flowbot.

1. Interne titel: De naam van je flowbot.

2. Kanalen: Het kanaal of de kanalen waarmee deze flowbot is verbonden.

3. Webchat startbericht: Dit bericht wordt weergegeven wanneer klanten de Website chat op uw Website widget openen, zoals hieronder afgebeeld.

Instellingen resetten

Als je klant per ongeluk op een andere knop klikt dan bedoeld, kan hij zijn gesprek met de flowbot resetten door een woord in te typen dat je van tevoren hebt gekozen.

1. Reset of verplaats op trefwoorden: Kies 'Reset' als je gebruik wilt maken van de reset-functie.

2. Trefwoorden resetten: De woorden waaruit je klant kan kiezen om in te typen wanneer hij het gesprek wil resetten.

3. Bericht opnieuw instellen met trefwoorden: De zin die wordt weergegeven vóór de 'Reset trefwoorden' die je hebt toegevoegd.

Instellingen overbrengen

Als je klant het gewenste antwoord of de oplossing niet kan vinden in je flow, kan hij zich laten doorverbinden met een van je agents door een vooraf gekozen woord in te typen.

1. Reset of transfer op trefwoorden: Kies 'Transfer' als je gebruik wilt maken van de transferfunctie.

2. Sleutelwoorden voor doorverbinden: De woorden waaruit je klant kan kiezen om in te typen wanneer hij wil worden doorverbonden met een van je agenten.

3. Bericht overbrengen met trefwoorden: De zin die wordt weergegeven vóór de 'Trefwoorden overbrengen' die je hebt toegevoegd.

4. Overdrachtsbericht: Het bericht dat wordt weergegeven zodra je klant ervoor kiest om te worden overgedragen.

Knopinstellingen

Sommige kanalen, zoals Facebook, ondersteunen het gebruik van klikbare knoppen niet. In plaats van op een knop te klikken, kan je klant het nummer of de letter typen die hoort bij de keuze die hij wil maken.

1. Type knopvolgorde: Deze optie is puur voor esthetische doeleinden. Je kunt kiezen om emoji's, cijfers of letters weer te geven.

2. Uitwijkbericht voor knop: Het bericht dat wordt weergegeven wanneer de klant een cijfer of letter typt die niet bij een van de keuzes hoort.

3. Knopleidend bericht: Dit bericht wordt getoond voordat de knoppen verschijnen, om je klant aan te moedigen een keuze te maken.

Chatbot-instellingen

Als je een chatbot hebt ingesteld, kun je die hier koppelen aan je flowbot. Als een klant een vraag stelt die in de database van de chatbot staat, neemt de chatbot het gesprek over.

Je hebt nu met succes de instellingen van je flowbot geconfigureerd. Dat betekent dat het tijd is om je flowbot te publiceren, zodat je klanten er gebruik van kunnen maken. Je kunt je flow bot ook altijd eerst testen.