Na het instellen van je chatbot, is het tijd om de instellingen te configureren. In dit artikel leggen we alles uit wat je moet weten om je chatbot naar wens in te stellen.

Configureer je chatbot instellingen

Om je chatbotinstellingen te configureren, ga je naar Instellingen > Automatisering > Chatbots > Je chatbot > Instellingen.

Er zijn vier categorieën instellingen te vinden, die we hieronder uitleggen.

Algemeen

Pas hier de algemene instellingen van je chatbot aan.

1. Gepubliceerd: Publiceer of unpublish je chatbot door op de toggle te klikken.

2. Titel: De naam van je chatbot.

3. Kanalen: Het kanaal of de kanalen waarmee je chatbot is verbonden.

Inhoud

Hier kun je de 'standaardberichten' aanpassen die je chatbot naar je klanten stuurt.

1. Chatbotnaam: De naam van je chatbot.

2. Introductietekst: De tekst die wordt weergegeven wanneer een klant begint te interageren met je chatbot.

3. Geen antwoord tekst: Als je chatbot de vraag van de klant niet herkent, wordt deze tekst getoond.

4. Terugvaltekst: In het geval dat je chatbot er een aantal keer niet in slaagt een vraag te herkennen, ingesteld door de 'failure limit', zal het deze tekst weergeven om te vragen of de klant wil worden doorverwezen naar een van je support agents.

5. Fallback geaccepteerde tekst: Deze tekst wordt weergegeven als de klant ermee instemt dat het gesprek wordt toegewezen aan een van je agenten.

6. Terugvaltekst geweigerd: Als de klant weigert om het gesprek aan een van je agenten toe te wijzen, wordt deze tekst weergegeven.

7. Gedeeltelijk geen antwoord tekst: De tekst die wordt getoond wanneer een chatbot de vraag van de klant gedeeltelijk begrijpt.

Geavanceerd

Configureer hier de geavanceerde instellingen van je chatbot.

1. Agent fallback: Activeer 'agent fallback' als je wilt dat je chatbot de conversatie toewijst aan een van je gebruikers, voor het geval de chatbot de vragen van de klanten niet begrijpt en de 'faalgrens' wordt overschreden.

2. Foutlimiet: Stel het aantal keren in dat een chatbot een vraag niet kan begrijpen voordat de conversatie wordt toegewezen aan een van je gebruikers.

3. Limiet voor gedeeltelijke mislukking van antwoorden: Het aantal keren dat een chatbot een vraag gedeeltelijk niet kan begrijpen voordat de conversatie wordt toegewezen aan een van je gebruikers.

4. Agent terugvalbevestiging: Kies of je wilt dat de chatbot de klant om toestemming vraagt om het gesprek aan een van je agenten toe te wijzen.

5. Vertrouwen in antwoord (%): De drempel van vertrouwen die de chatbot heeft om de vraag te beantwoorden.

Google Dialogflow

Je hebt een Google Cloud Key nodig om je chatbot te laten functioneren. Deze Google Cloud Key verbindt je chatbot met Google's Dialogflow, waardoor je chatbot kan functioneren als machine learning.

Nu je de instellingen van je chatbot hebt geconfigureerd, kun je je chatbot testen.