Binnen Trengo heeft elke gebruiker de optie om zichzelf in te stellen als 'beschikbaar voor teamchat' of 'niet beschikbaar voor teamchat'. Je kunt je beschikbaarheid voor teamchat instellen om (geen) teamchatmeldingen te ontvangen, en je collega's laten weten dat je wel of niet beschikbaar bent om vragen te beantwoorden via teamchat.

De beschikbaarheid van je teamchat instellen

Verander de beschikbaarheid van je teamchat door op je profielfoto linksonder te klikken en op de knop 'Beschikbaar voor teamchat' te klikken.

Beschikbaarheid van je team

In Trengo wordt de beschikbaarheidsstatus van een collega weergegeven door een groene, rode of grijze cirkel naast zijn profielfoto.

Als de cirkel groen is, is deze persoon online en beschikbaar voor teamchat. Een rode cirkel betekent dat de persoon online is en niet beschikbaar is voor teamchat, en een grijze cirkel betekent dat de persoon offline is.

ℹ️ Je kunt de beschikbaarheid van je team voor teamchat controleren in de sectie 'Beschikbaarheid' in de rapportagefunctie van Trengo.