Ben je klaar om je klantcommunicatie naar een hoger niveau te tillen met behulp van de WhatsApp Business API? Met Trengo als je officiële WhatsApp Business Solution Provider kun je in een mum van tijd aan de slag.

Voordat je aan de slag gaat, kun je meer te weten komen over de WhatsApp Business API of de WhatsApp-functionaliteit direct testen in Trengo. Misschien gebruik je de WhatsApp Business-app al en ben je nieuwsgierig naar de verschillen met de WhatsApp Business API, of wil je meer lezen over de beperkingen van dit kanaal.

Als je een telefoonnummer wilt verbinden dat al actief is op WhatsApp, raadpleeg je dit artikel in het Trengo Helpcentrum.

Voordat we beginnen, zorg ervoor dat deze stappen in de webbrowser worden uitgevoerd en niet in de Trengo desktop app.

Je WhatsApp Business API instellen

Volg de onderstaande stappen om je nummer te verbinden met de WhatsApp Business API via Trengo.

1. Navigeer naar Instellingen > WhatsApp Zakelijk en klik op 'Je nummer verbinden';

2. Lees aandachtig de vereisten voor verbinding en klik op 'Aan de slag';

3. Ga akkoord met het hebben van een Facebook-account en het begrijpen van de informatie en klik op 'Volgende';

ℹ️ Als je nog geen Facebook-account hebt, kun je er een aanmaken. Houd er wel rekening mee dat er de eerste 24 uur enkele beperkingen van toepassing kunnen zijn.

4. Lees de informatie op het scherm, ga akkoord met een telefoonnummer dat aan alle voorwaarden voldoet en klik op 'Volgende';

ℹ️ Als je je nummer verbindt met de WhatsApp Business API, kun je het niet meer gebruiken met de WhatsApp (Business)-app.

5. Lees de informatie op het scherm, klik op 'Doorgaan met Facebook' en volg de instructies van Facebook;

6. Zodra je terug bent in Trengo, controleer je je gegevens en klik je op 'Volgende';

7. Je hebt nu met succes je nummer geactiveerd op de WhatsApp Business API en kunt direct aan de slag.

ℹ️ Zorg ervoor dat je Facebook Business-account binnen 30 dagen na registratie is geverifieerd. Zolang je Facebook Business Account nog niet is geverifieerd, bevind je je in de testfase van de WhatsApp Business API. Lees meer over deze fase in dit Meta voor ontwikkelaars-artikel.