Trengo is een officiële Whatsapp Business Solution Partner. Dit betekent dat je WhatsApp rechtstreeks via Trengo kunt integreren.

Er zijn geen extra kosten voor het verzenden en ontvangen van berichten binnen een 24-uurs sessie. Berichten die buiten de 24-uurssessie worden verzonden, in de vorm van sjablonen, zijn goedkoper dan lokale sms-berichten. Meer informatie over de kosten van WhatsApp Business API vind je hier.

Ga aan de slag met efficiënte klantcommunicatie via WhatsApp en sluit je nummer vandaag nog aan op de WhatsApp Business API!

Waarom kiezen voor WhatsApp Business API?

WhatsApp is een uitstekend communicatiekanaal voor de klantenservice om gemakkelijk berichten van je klanten te beantwoorden. Met WhatsApp kunnen je klanten altijd het initiatief nemen en je een bericht sturen.

Zodra dit bericht binnenkomt via WhatsApp in Trengo, kan het worden opgehaald in Trengo door iedereen in je team. Over teamwork gesproken en efficiënt ervoor zorgen dat al je inkomende berichten worden beantwoord!

24-uurs sessie

Een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden is de 24-uurssessie wanneer je de WhatsApp Business API gebruikt. Dit is door WhatsApp zelf ingesteld om snelle oplostijden voor je klanten te ondersteunen en consumenten te beschermen tegen het ontvangen van spamberichten.

De 24-uurssessie betekent dat zodra een klant een WhatsApp-bericht naar je bedrijf stuurt, je binnen 24 uur na ontvangst van het laatste bericht kunt reageren. Binnen deze 24 uur kan een normaal gesprek worden gevoerd in WhatsApp waarin beide partijen op elkaar kunnen reageren.

Betekent dit dat je geen contact kunt opnemen met de klant als deze 24-uurs sessie voorbij is? Absoluut niet! Je kunt het gesprek opnieuw starten via een WhatsApp-sjabloon (of sms) als je niet in staat bent om binnen 24 uur te reageren.

Zelf een gesprek starten is ook mogelijk met behulp van WhatsApp Sjablonen. De 24 uur beginnen te tellen vanaf het moment dat de klant je WhatsApp-sjabloon beantwoordt.

Verschillen met gewone WhatsApp

Trengo biedt je de mogelijkheid om je nummer te verbinden met de WhatsApp Business API. Weet je niet zeker wat het verschil is met de WhatsApp Business-app? Hieronder vind je alle verschillen.

WhatsApp Zakelijk

De WhatsApp Business App kan worden geïnstalleerd op een mobiele telefoon en kan door één persoon tegelijk worden gebruikt. Een voordeel van de WhatsApp Business App ten opzichte van de gewone WhatsApp App is het feit dat het zakelijke nummer kan worden geverifieerd door Meta.

Daarnaast is het voor een organisatie ook mogelijk om zijn openingstijden te koppelen, automatische antwoorden te gebruiken, een productcatalogus aan te maken en labels aan conversaties toe te voegen.

Bij de WhatsApp Business App ligt het initiatief altijd bij de klant. WhatsApp wil koste wat het kost voorkomen dat zijn platform wordt gebruikt voor promotionele doeleinden en ziet de WhatsApp Business App daarom als een oplossing voor klantenservice.

WhatsApp Zakelijke API

De WhatsApp Business API is de oplossing van WhatsApp voor het ontvangen en versturen van berichten naar je klanten met je hele team via de Trengo App op je telefoon of computer, of via de browserversie van Trengo.

Omdat de API is gekoppeld aan een oplossing zoals Trengo, is het ook mogelijk om de functionaliteiten van dat systeem te gebruiken op je WhatsApp-kanaal.

De functionaliteiten die je kunt gebruiken zijn onder andere het koppelen van je openingstijden, het koppelen van chatbots of flowbots, het gebruik van snelle antwoorden en geautomatiseerde antwoorden, het toevoegen van regels aan het kanaal en bulkberichten.

Tot slot is het met de WhatsApp Business API mogelijk om klanten te benaderen via WhatsApp-sjablonen. Deze sjablonen kunnen worden gebruikt om een afspraak te bevestigen, de status van een levering door te geven of promotiecontent te versturen.

Ben je klaar om de WhatsApp Business API te verbinden met je Trengo-inbox? Ga aan de slag via deze link!

Overzicht van de verschillen

Goed om te weten

🔘 Om te beginnen met WhatsApp Business API heb je een 'schoon nummer' nodig. Dit is een nummer dat nog niet is geregistreerd op het WhatsApp-netwerk op het moment van de toepassing. Als je nummer is geregistreerd op het WhatsApp-netwerk, kun je het tijdelijk verwijderen om het nummer toe te voegen aan de WhatsApp Business API.

🔘 Momenteel kunnen klanten in Turkije geen berichten ontvangen die door bedrijven zijn verzonden via de WhatsApp Business API, vanwege de verbinding met de Cloud API. Klanten van buiten Turkije kunnen deze berichten wel ontvangen.

🔘 Houd er rekening mee dat WhatsApp voorwaarden heeft opgesteld voor organisaties die hun zakelijke oplossing mogen gebruiken. Meer informatie over deze voorwaarden vind je in hun WhatsApp Commerce Policy (Handelsbeleid).