Om onbeperkte toegang te krijgen tot WhatsApp Business API moet je Facebook Business-account worden geverifieerd. De indiening wordt beoordeeld door Meta en kan niet worden beïnvloed door Trengo.

ℹ️ Houd er rekening mee dat niet elke Facebookpagina handmatig hoeft te worden geverifieerd. Meta beslist of dit nodig is. Je kunt de pagina 'Beveiligingsinstellingen' van Facebook raadplegen voor het optionele verificatieverzoek.

Je zakelijke Facebook-account verifiëren

Als je je Facebook Business Account wilt verifiëren, volg dan de onderstaande stappen.

1. Navigeer naar het Beveiligingscentrum in je Facebook Business Suite;

2. Klik op 'Start verificatie' binnen 'Bedrijfsverificatie';

3. Doorloop het proces en vul de gevraagde informatie in;

4. Je inzending wordt nu beoordeeld door Meta en wordt meestal binnen 2 tot 3 werkdagen geaccepteerd of afgewezen.

Hoe gaat u te werk als uw aanvraag wordt geweigerd?

Je inzending kan worden geweigerd door Meta als er onjuiste informatie is ingevuld tijdens de inzending of als er onjuiste documenten zijn bijgevoegd. Als je inzending is geweigerd, ontvang je een e-mail van Meta om je op de hoogte te stellen van de afwijzing.

Informatie

Om meer informatie te vinden over de afwijzing van je inzending, kun je de onderstaande stappen volgen.

1. Navigeer naar het Beveiligingscentrum in je Facebook Business Suite, klik op het pictogram 'Meldingen' en selecteer de melding 'Verificatiestatus';

2. Uw Business Verification Support Inbox wordt geopend, waar u een uitgebreidere uitleg over de afwijzing kunt vinden;

Opnieuw indienen

Neem de onderstaande maatregelen om je aanvraag voor een geverifieerd Facebook Business Account opnieuw in te dienen.

1. Navigeer naar het Beveiligingscentrum in je Facebook Business Suite en klik op de knop 'Opnieuw verzenden' binnen 'Bedrijfsverificatie';

2. Volg de procedure en zorg ervoor dat je alle vereiste en correcte informatie indient. Je herindiening wordt nu opnieuw beoordeeld door Meta.