Met Trengo kun je automatische antwoorden gebruiken om je klanten automatisch te laten weten dat je hun bericht hebt ontvangen.

Automatische antwoorden instellen

Als je automatisch antwoorden wilt instellen in Trengo, volg dan de onderstaande stappen.

1. Navigeer naar Instellingen > Navigatie > Automatisch antwoorden;

2. Klik op het plus-pictogram of op 'Automatisch antwoord toevoegen' en configureer je automatisch antwoord;

1. Titel: Geef je automatisch antwoord een herkenbare naam.

2. Kanalen: Voeg de kanalen toe waarop je deze automatische beantwoording wilt toepassen. Zorg ervoor dat je de juiste kantooruren hebt ingesteld voor deze kanalen.

3. Automatisch antwoorden tijdens kantooruren: Stel het bericht in dat tijdens kantooruren wordt verzonden.

4. Automatisch antwoord buiten kantooruren: Stel het bericht in dat buiten kantooruren wordt verzonden.

5. Dagen aanpassen: Als je wilt dat de automatische beantwoording op specifieke dagen wordt verzonden, klik je op de aan/uit knop en selecteer je op welke dagen de automatische beantwoording actief moet zijn.

6. Archiveer dit automatisch antwoord: Klik op deze knop om uw automatisch antwoord te archiveren.

Nadat je op 'Wijzigingen opslaan' hebt geklikt, heb je nu een automatisch antwoord aangemaakt in Trengo! Wanneer je een automatisch antwoord hebt verzonden, wordt deze gedurende een bepaalde tijd in de sluimerstand gezet, zodat je klanten niet worden overladen met berichten als ze je meerdere keren achter elkaar benaderen.

Houd er rekening mee dat je je automatische antwoorden altijd kunt bewerken, archiveren of verwijderen door naar je manager voor automatische antwoorden te gaan.