Als je live chat aan je website widget toevoegt, kun je kiezen of je wilt dat je live chat op bepaalde tijden open en dicht gaat, zelfs als je gebruikers nog 'online' zijn. Je kunt de live chat ook altijd beschikbaar houden en klanten de kans geven een bericht achter te laten als er geen gebruikers online zijn om vragen te beantwoorden.

ℹ️ Zorg ervoor dat je de juiste openingstijden hebt ingesteld voor je live chat kanaal.

Live chat niet beschikbaar buiten kantooruren

Volg de onderstaande stappen om je live chat buiten kantooruren te sluiten. Klanten kunnen je niet bereiken via live chat als deze gesloten is. Als deze functie niet is ingeschakeld, is je chat alleen offline als geen van je gebruikers'beschikbaar voor chat' is.

1. Navigeer naar Instellingen > Kanalen > Webwidgets;

2. Selecteer uw website widget en klik op 'Live chat';

3. Schakel 'Offline buiten kantooruren' in;

Nadat je op 'Widget bijwerken' hebt geklikt, kunnen je klanten je buiten kantooruren niet meer via deze functie bereiken.

Live chat gesloten buiten kantooruren

Volg de onderstaande stappen om je live chat als 'open' te laten weergeven wanneer je chat offline is. Je chat kan gesloten zijn omdat je de functie hebt ingeschakeld, zoals hierboven te zien is, of omdat al je gebruikers offline zijn. Je klanten krijgen een formulier te zien dat ze kunnen invullen en dat per e-mail naar je wordt verzonden. Je team kan dit de volgende werkdag opvolgen.

1. Navigeer naar Instellingen > Kanalen > Webwidgets;

2. Selecteer uw website widget en klik op 'Live chat';

3. Schakel 'Altijd tonen als beschikbaar' in;

Nadat je op 'Widget bijwerken' hebt geklikt, buiten je kantooruren, krijgen je klanten een aanvraagformulier te zien dat ze kunnen invullen.