Wil je op de hoogte worden gesteld wanneer er een nieuw ticket is binnengekomen, wanneer een ticket wordt toegewezen of bijvoorbeeld wanneer er een bepaalde tijd is verstreken sinds je laatste reactie? Dat is allemaal mogelijk met de notificatie-instellingen in Trengo. In dit artikel nemen we je mee langs alle verschillende opties om bepaalde notificaties te ontvangen.

Als je Trengo in je webbrowser gebruikt, is het belangrijk dat je meldingen hebt ingeschakeld voor die specifieke webbrowser. In dit artikel in het Trengo Helpcentrum kun je lezen hoe je dat doet.

Persoonlijke instellingen voor meldingen

Als je de notificatie-instellingen voor je persoonlijke Trengo-account wilt bewerken, volg dan de onderstaande stappen.

1. Ga naar je profielfoto linksonder en klik op 'Bewerk je profiel';

2. Navigeer naar 'Voorkeuren';

3. Schakel de meldingen van Trengo in of uit. Als je je meldingen tussen een bepaalde tijd in de sluimerstand wilt zetten, stel dan 'Meldingen' in op 'Ingeschakeld', selecteer 'Meldingen automatisch uitschakelen' en vul de tijd in waarin je niet wilt worden gewaarschuwd.

Vergeet niet op 'Opslaan' te drukken.

Instellingen kanaalmeldingen

Je kunt ervoor kiezen om alleen meldingen van bepaalde kanalen te ontvangen. Hieronder lees je hoe je dat doet.

1. Navigeer naar je Trengo inbox > Kanalen en klik op de drie puntjes.

2. Meldingen per kanaal in- of uitschakelen door op het 'bel'-pictogram achter de kanaalnamen te klikken.

Nu ontvang je alleen meldingen voor de kanalen die je hebt ingeschakeld.

Kanaalmeldingen per e-mail

Wil je nooit een gesprek missen? In dat geval is het verstandig om je e-mailadres toe te voegen aan de 'Notificatie e-mail' in het kanaal van je voorkeur. Telkens wanneer er een nieuw gesprek wordt aangemaakt in dat kanaal, wordt er een notificatie-e-mail verstuurd.

1. Ga naar 'Instellingen' en open het kanaal van je voorkeur;

2. Navigeer naar de algemene instellingen van dat kanaal en vul je e-mailadres in bij 'Notificatie e-mail'. Je kunt meerdere e-mailadressen invoeren door deze e-mailadressen te scheiden door een komma;

ℹ️ Het ontvangen van een notificatie-e-mail is niet mogelijk voor een 'E-mail' of 'Spraak' kanaal.

Vergeet niet om onderaan de pagina op 'Opslaan' te klikken.

Opdrachtmeldingen per e-mail

Er kan een notificatie-e-mail naar een gebruiker worden gestuurd wanneer hij/zij een ticket toegewezen krijgt, zodat hij/zij nooit de kans mist om een klant zo snel en efficiënt mogelijk te woord te staan. Hieronder lees je hoe je dit kunt instellen.

1. Ga naar Instellingen > Bedrijfsprofiel > Account instellingen;

2. Stel 'E-mailmeldingen opdracht' in op 'Ja' en klik op 'Opslaan';

Nu ontvangen al je gebruikers een melding via e-mail wanneer ze aan een conversatie worden toegewezen.

Aangepaste meldingen

Als je aangepaste meldingen wilt ontvangen, bijvoorbeeld wanneer er een bepaalde tijd is verstreken sinds je laatste reactie, kun je dit doen met behulp van regels. Volg deze link voor meer informatie over het gebruik van regels.

ℹ️ Meldingen die naar je worden verzonden wanneer je bent uitgelogd bij Trengo, worden opgeslagen en je ziet nieuwe gebeurtenissen linksonder als je weer inlogt.