Nadat je een spraakkanaal hebt toegevoegd aan je Trengo inbox, kun je ervoor kiezen om 'Gespreksoverloop' in of uit te schakelen. Met deze functie kun je een oproep van een klant doorschakelen, wanneer deze buiten kantooruren contact met je opneemt, wanneer je voice wachtrij vol is of wanneer er geen gebruiker beschikbaar is om de oproep aan te nemen. In dit artikel laten we je zien hoe je 'Call overflow' kunt inschakelen.

Oproepoverloop inschakelen

Volg de onderstaande stappen om de voicemail in te schakelen in je spraakkanaal.

1. Navigeer naar Instellingen > Kanalen > Stem en selecteer je spraakkanaal;

2. Scroll naar beneden naar 'VoIP-instellingen' en configureer de functie 'gespreksoverloop';

1. Oproepoverloop: Schakel hier 'Oproepoverloop' in of uit.

2. Buiten kantooruren: Voer het telefoonnummer in waarnaar je wilt doorschakelen als een klant je organisatie buiten kantooruren belt.

3. Volle wachtrij: Dit nummer wordt gebeld wanneer een klant contact met je heeft opgenomen terwijl je stemwachtrij vol is.

4. Geen agenten beschikbaar: Voeg het nummer toe waarnaar het gesprek wordt doorgeschakeld als geen van je gebruikers beschikbaar is om het gesprek op te nemen.

ℹ️ Je kunt er ook voor kiezen om voicemail in te schakelen, maar 'Oproepoverloop' en de voicemailfunctie kunnen niet tegelijkertijd actief zijn.

Vergeet niet om onder aan de pagina op 'Kanaal bijwerken' te klikken om je wijzigingen op te slaan.

Je hebt nu met succes 'Oproepoverloop' ingesteld. Je kunt nu het kanaal verder naar wens aanpassen en je bent klaar om telefoongesprekken aan te nemen en te voeren in Trengo.