Elke gebruiker in Trengo heeft een gebruikersrol, die Beheerder, Supervisor, Geavanceerde agent, Basisagent of Waarnemer kan zijn. Aan deze gebruikersrollen zijn standaard machtigingen toegewezen. Als Beheerder in Trengo heb je de mogelijkheid om bepaalde rechten toe te voegen of te verwijderen. In dit artikel leggen we uit hoe je gebruikersrollen kunt bewerken.

Je kunt de rechten van de gebruiker ook uitsluitend bewerken in het Pro-account.

Gebruikersrollen bewerken

Volg onderstaande stappen om een gebruikersrol in Trengo te bewerken.

1. Navigeer naar Instellingen > Organisatie > Gebruikers;

2. Klik op 'Rollen beheren';

3. Configureer de gebruikersrol(len) naar wens;

1. Gebruikersrollen: Kies welke gebruikersrollen je wilt bewerken.

2. Basismachtigingen: Hier zie je alle basis- en standaardmachtigingen (die niet configureerbaar zijn) die de geselecteerde gebruikersrol heeft.

3. Configureerbare machtigingen: Bepaalde rechten voor deze gebruikersrol in- of uitschakelen.

4. Gebruikersrollen opslaan: Als je klaar bent met het configureren van machtigingen, klik je op 'Gebruikersrollen opslaan' om de wijzigingen die je hebt aangebracht te bevestigen.

U hebt nu met succes de rechten van gebruikersrollen geconfigureerd. Lees meer over gebruikersrollen of ga verder met het bewerken van gebruikers in Trengo.