Nadat je een spraakkanaal hebt toegevoegd aan je Trengo inbox, kun je je spraakwachtrij configureren. In dit artikel laten we je zien hoe je dat doet.

Wanneer een klant contact opneemt met uw organisatie, wordt het gesprek in een wachtrij geplaatst totdat een van uw gebruikers het gesprek kan beantwoorden. Uw agents hebben ook de mogelijkheid om iemand handmatig in de wachtrij te plaatsen.

Je stemwachtrij configureren

Volg de onderstaande stappen om de stemwachtrij te configureren.

1. Navigeer naar Instellingen > Kanalen > Stem en selecteer je spraakkanaal;

2. Scroll naar beneden naar 'VoIP-instellingen' en configureer de stemwachtrij;

1. Wachtrijaudio: Voeg je eigen wachtrijaudio toe of blijf bij de standaardwachtrijaudio.

ℹ️ Als je ervoor kiest om een bestand te uploaden, zorg er dan voor dat het bestand in WAV-formaat is.

2. Tijdslimiet wachtrij: Kies de tijd die een klant in een wachtrij mag wachten voordat hij automatisch wordt doorgeschakeld naar de begroeting 'Geen medewerkers beschikbaar', waarna het gesprek wordt beëindigd of naar de voicemail wordt gestuurd.

3. Max wachtrijgrootte (bellers): Stel een maximum in voor je wachtrij. Als een klant belt, maar de wachtrij is vol, worden ze doorgeschakeld naar de begroeting 'Geen agenten beschikbaar', waarna het gesprek wordt beëindigd of naar de voicemail wordt gestuurd.

Vergeet niet om onder aan de pagina op 'Kanaal bijwerken' te klikken om je wijzigingen op te slaan.

Je hebt nu met succes je stemwachtrij geconfigureerd. Je kunt nu het kanaal verder naar wens aanpassen en je bent klaar om telefoongesprekken aan te nemen en te voeren in Trengo.