Nadat je je website widget hebt gemaakt en er kanalen aan hebt toegevoegd, kun je de website widget nu toevoegen aan je website. In dit artikel laten we je de verschillende manieren zien om dit te doen.

Voeg de website widget toe aan je website

Je kunt je website widget aan je website toevoegen via de broncode of via Google Tag Manager. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Broncode

Volg de onderstaande stappen om de website widget aan je website toe te voegen via de broncode.

1. Navigeer naar Instellingen > Instellingen > Webwidgets;

2. Selecteer je website-widget en klik op 'Installeren';

3. Copy the installation code and paste it into the source code of every website page before the closing </head> tag, to have the website widget appear on these pages. You can also add the installation code to your website source code to add it to all pages at once.

Google Tag Manager

Volg de onderstaande stappen om de website widget aan je website toe te voegen via Google Tag Manager.

1. Navigeer naar Google Tag Manager en selecteer de account waarop je de website-widget wilt installeren;

2. Klik op 'Nieuwe tag';

3. Voeg een naam toe;

4. Klik op 'Tagconfiguratie', scroll naar beneden naar 'Aangepast' en selecteer 'Aangepaste HTML';

5. Ga naar je Trengo inbox en haal de website widget installatiecode op door naar Instellingen > Instellingen > Web Widgets > Uw website-widget > Installatie. Plak deze in de 'Tag configuratie' en schakel 'Support document.write' in;

6. Voeg de gewenste trigger toe. Selecteer 'Alle pagina's' als je wilt dat de website widget op al je website pagina's verschijnt;

7. Klik op 'Opslaan';

8. Selecteer 'Submit' en je website-widget is nu ingesteld via Google Tag Manager.

Voeg de website widget toe aan je WordPress website

Als je je website widget wilt toevoegen aan een WordPress website, volg dan de onderstaande stappen.

1. Ga naar je Trengo inbox en haal de website widget installatiecode op, door naar Instellingen > Instellingen > Web Widgets > Uw website-widget > Installatie;

2. Plaats de installatiecode in de template van je WordPress thema, of gebruik deze plugin om de code aan je header toe te voegen.

ℹ️ Het is ook mogelijk om Google Tag Manager te gebruiken om de website widget toe te voegen aan je WordPress website.