Door Facebook aan je Trengo-inbox toe te voegen, kun je alle inkomende Facebook-gesprekken, -vermeldingen en -opmerkingen direct in Trengo beheren.

ℹ️ Houd er rekening mee dat je een beheerder moet zijn van de Facebookpagina die je wilt toevoegen.

Facebook toevoegen aan Trengo

Volg de onderstaande stappen om je Facebook-pagina te koppelen aan je Trengo-inbox.

1. Navigeer naar Instellingen > Kanalen > Facebook en klik op 'Facebook verbinden';

2. Je wordt doorgestuurd naar de Facebook-inlogpagina. Log in met het Facebook-account waarmee je beheerdersrechten hebt voor de Facebook-pagina;

3. Selecteer de Facebook-pagina die je met Trengo wilt verbinden en klik op 'Volgende';

4. Schakel alle machtigingen in en klik op 'Gereed';

5. Klik op 'OK';

6. Configureer en maak je Facebook-kanaal;

1. Interne naam: De naam van je Facebook-kanaal.

2. Teams: Kies de teams die toegang hebben tot het kanaal.

ℹ️ Als je wilt dat verschillende teams de verschillende soorten berichten afhandelen, kun je twee aparte Facebook-kanalen maken: één voor privéberichten en één voor Facebook-commentaren.

3. Verbonden account: Hier kun je de gebruiker vinden die de Facebookpagina heeft verbonden.

4. Facebookpagina: Selecteer de Facebookpagina waarmee je verbinding hebt gemaakt.

5. Maak chatroom: Klik op deze knop als je klaar bent met het configureren van de chatroom.

Nu je je kanaal hebt gemaakt, kun je het Facebook-kanaal verder configureren.

8. Configureer je Facebook-kanaal en scroll naar beneden om verschillende functies in of uit te schakelen;

1. Facebookpagina: De Facebookpagina die verbonden is met dit kanaal.

2. Verbinding: Als je je Facebook-wachtwoord wijzigt, kun je je Facebook-pagina hier opnieuw verbinden. Dit is ook aan te raden als je problemen ondervindt met je Facebook-kanaal.

3. Privéberichten: Schakel de optie in of uit om de privéberichten van Facebook in Trengo te ontvangen.

4. Berichten invoeren: Schakel de optie in of uit om reacties op je Facebook-berichten in Trengo te ontvangen.

Vergeet niet om op 'Update kanaal' te klikken, en je hebt nu je Facebook-pagina gekoppeld! Het is ook mogelijk om je Instagram Business-account te koppelen aan je Trengo-inbox.