Met Dynamic Content kun je vastgelegde klantgegevens in de Flowbot naar je eigen systeem sturen voor verdere verwerking. Deze verwerking kan een bericht terugsturen via de Flowbot (zoals een link of track & trace code), maar het kan ook bepaalde informatie opslaan in een CRM of Webshop, zoals wanneer een contactmoment heeft plaatsgevonden of als er een offerte is aangevraagd.

Hoe werkt het?

Opmerking: Als je Dynamische Content gebruikt om klantspecifieke of orderspecifieke informatie te tonen aan een bezoeker in de Flowbot, moet je eerst informatie verzamelen in de Flowbot. Dit is nodig voor verdere verwerking in het externe systeem (zoals het verzamelen van order-ID's om orderinformatie terug te sturen). Je kunt deze informatie verzamelen door de "Gebruikersinvoer" inhoud in de Flowbot te gebruiken. Dit moet voorafgaan aan het toevoegen van dynamische inhoud.

1. Dynamische inhoud" toevoegen aan een Flowbot-stap.
  2. Voer uw inhoud in de open velden in
  1. URL: Dit is een URL die jouw eigendom is en wordt gebruikt om een verzoek naar toe te sturen vanuit de Flowbot.
  2. Headers: Informatie in het verzoek die beschrijft hoe het verzoek moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld Key (inhoudstype) en Value (applicatie/json).
  3. Standaard lichaamsparameters: Deze parameters worden altijd opgenomen in het verzoek.
  4. Lichaamsparameters om toe te voegen: Dit zijn parameters die je kunt toevoegen aan het verzoek. Hier kun je definiëren welke extra gegevens (bijv. aangepaste velden) naar de URL worden gepusht. Vaak nodig voor een succesvolle set-up.

Als dit allemaal is ingesteld, moet de URL zo worden geconfigureerd dat een verzoek kan worden verwerkt, zoals het versturen van een bericht in de Flowbot. Werk samen met je ontwikkelaars om ervoor te zorgen dat er verbindingen kunnen worden gemaakt binnen je systeem.

Als er informatie moet worden teruggestuurd naar Trengo (of Flowbot conversatie), kan Trengo's Rest API worden gebruikt. Onze API referentie kan hier gevonden worden: https://developers.trengo.com/reference

Om een API-token aan te vragen, kan een beheerder navigeren naar Instellingen ➡️ Apps & Integraties ➡️ Rest API. API-documentatie is hier te vinden: https://developers.trengo.com/

Je kunt hier meer lezen over mogelijke beperkingen en een paar voorbeelden bekijken: https://developers.trengo.com/docs/dynamic-content-response