Wanneer een klant via verschillende kanalen contact met je opneemt, worden er verschillende contacten aangemaakt. Misschien wil je deze contacten groeperen in een profiel. In dit artikel leggen we alles uit wat je moet weten over profielen in Trengo.

Profielen in Trengo

Profielen zijn een verzameling van contacten en contactmomenten. Met andere woorden, ze zijn een compilatie van verschillende contacten en contactmomenten van dezelfde klant.

Een voorbeeldgeval waarin je profielen wilt gebruiken, is wanneer onze fictieve klant Peter B. contact met ons opneemt via Facebook Messenger en WhatsApp. Er worden twee contactpersonen gemaakt: een voor Facebook Messenger en een voor WhatsApp. Om een overzicht te houden van alle gesprekken die zijn aangemaakt door Peter B., maken we een profiel aan.

Contacten groeperen in profielen

Je kunt een contactpersoon direct in een ticket aan een profiel toevoegen. Navigeer naar de conversatie en klik op 'Profiel toevoegen' in de rechterzijbalk onder het e-mailadres van de contactpersoon.

Nu kun je kiezen om een bestaand profiel op te zoeken en de contactpersoon daaraan toe te voegen, of om een nieuw profiel aan te maken.

Een profiel bewerken

Je kunt op elk moment een nieuw profiel maken of een bestaand profiel bewerken door de onderstaande stappen te volgen.

1. Klik op het pictogram 'Contacten' in de linkerzijbalk en selecteer 'Alle profielen';

2. Maak een nieuw profiel aan door op 'Profiel aanmaken' te klikken, of bewerk er een door het profiel op te zoeken en het gewenste profiel te selecteren;

3. Als je ervoor kiest om een profiel direct te bewerken door op het bestaande profiel te klikken, zijn er verschillende acties die je kunt uitvoeren.

1. Naam: Bewerk de naam van je profiel.

2. Profielvelden: Alle zelfgemaakte profielvelden zijn hier te vinden.

3. Profiel verwijderen: Klik op deze knop om een profiel volledig te verwijderen. Houd er rekening mee dat verwijderde profielen niet kunnen worden teruggehaald.

4. Contacten: Hier zie je alle contacten in dit profiel, gesorteerd op via welk kanaal het gesprek is aangemaakt. Om direct een nieuw ticket te openen met een van deze contacten, klik je op het 'plus'-teken. Als je de contactpersoon uit dit profiel wilt verwijderen, klik je op het pictogram met het kruisje.

5. Notities: Voeg een aantal handige notities toe aan het profiel, om al je kennis over deze klant op één plek te bewaren.

6. Contactmomenten: Vind alle verschillende gesprekken die je binnen dit profiel hebt gevoerd op één plek en open ze direct door op het specifieke ticket te klikken.