Met Zapier kun je Trengo verbinden met meer dan 1500 producten zonder code te hoeven gebruiken. Door je Trengo-inbox te koppelen aan Zapier kun je terugkerende taken automatiseren en slimme workflows bouwen met Zaps. Met deze Zaps kun je automatisch acties starten als er iets gebeurt in Trengo, of een actie starten in je Trengo-inbox op basis van gebeurtenissen in andere producten.

Zapier integreren

Volg de onderstaande stappen om Zapier te integreren met je Trengo-inbox.

1. Navigeer naar Instellingen > Instellingen > Apps en integraties;

2. Selecteer 'Zapier' en klik op 'Start bouw';

3. Je wordt doorgestuurd naar Zapier. Log in met je Zapier-account en klik op 'Zap maken';

4. Selecteer 'Trengo' in de lijst met apps en ga verder met het instellen van je Zap.

Triggers

Je kunt een van de zeven triggers kiezen om je zap te activeren.

Nieuw inkomend bericht: Triggert wanneer een inkomend bericht wordt aangemaakt.
🔘 Nieuw uitgaand bericht: Triggert wanneer een uitgaand bericht wordt aangemaakt.
🔘 Ticketlabel toegevoegd: Triggert wanneer een label wordt toegevoegd aan een gesprek.
🔘 Nieuwe interne notitie: Triggert wanneer een interne notitie wordt aangemaakt.
🔘 Telefoongesprek gestart: Triggert wanneer een telefoongesprek is gestart.
🔘 Telefoongesprek beëindigd: Triggert wanneer een telefoongesprek is beëindigd.
🔘 Telefoongesprek gemist: Triggert wanneer een telefoongesprek is gemist.

Acties

Wanneer een Zap wordt geactiveerd, zijn er zeven acties die de Zap kan uitvoeren.

🔘 Een bericht verzenden: Een bericht naar een contact verzenden.
🔘 Een teamchatbericht verzenden: Een teamchatbericht verzenden.
🔘 Een WhatsApp-sjabloon verzenden: Een WhatsApp-sjabloon naar een telefoonnummer verzenden.
🔘 Een contact maken: Maakt een contact aan.
🔘 Zoek een contact: Een contact zoeken.
🔘 Een contact zoeken of maken: Vindt of maakt een contact.
🔘 Een spraakoproep registreren: Een spraakoproep in een ticket registreren.

Volg deze link voor meer informatie over het maken van een Zap.