Na het aanmaken van je eigen helpcentrum via Trengo, wordt er automatisch een aangepaste URL aangemaakt als 123456-[naam].trengohelp.com waarop het helpcentrum gehost zal worden. Het is echter ook mogelijk om je helpcentrum op je eigen domein te hosten.

Een CNAME-record maken

Om je helpcentrum op je eigen domein te hosten, moet je eerst een CNAME-record maken.

Een CNAME-record is een DNS-record dat wordt gebruikt om een aliasnaam te koppelen aan een canonieke domeinnaam. Deze records worden meestal gebruikt om een subdomein zoals support.domeinnaam.com te koppelen aan het domein waar de inhoud wordt gehost.

Het aanmaken van een DNS-record verschilt per domein. Zorg ervoor dat je een duidelijke naam kiest en dat deze verwijst naar custom.trengohelp.com.

Host een helpcentrum op uw domein

Nadat je een DNS-record hebt aangemaakt, volg je de onderstaande instructies om het helpcentrum op je eigen domein te hosten.

1. Navigeer naar Helpcentrum en selecteer je helpcentrum;

2. Selecteer 'Instellingen' en scroll naar beneden naar 'Geavanceerde instellingen';

3. Selecteer 'Aangepast domein' en voer het subdomein in dat u voor uw helpcentrum wilt gebruiken;

4. Klik op 'Wijzigingen opslaan';

5. Stuur een e-mail naar team@trengo.com, inclusief je hostingdomein, waarin je een SSL-certificaat aanvraagt. Wij zorgen er dan voor dat er een SSL-certificaat op je domein wordt geplaatst. Een helpcentrum zonder zal niet verschijnen in je website widget en zal niet veilig zijn.

Nadat het SSL-certificaat is geplaatst, host je nu met succes je helpcentrum op je eigen domein.