Om de migratie van een telefoonnummer van een Business Solution Provider (BSP) naar Trengo als uw BSP te starten, is het uitschakelen van de Two-Factor Authenticatie (2FA) een van de vereisten.

Authenticatie met twee factoren uitschakelen

Hieronder vind je de stappen om 2FA uit te schakelen voor je WhatsApp-nummer in Meta.

1. Ga naar je Meta Business Suite, log in met je gegevens en klik op het pictogram 'Bedrijfsinstellingen' links onderaan je scherm;

2. Van daaruit ga je naar Accounts > WhatsApp-accounts;

3. Selecteer je WhatsApp-account en klik op 'Instellingen';

4. Klik op 'WhatsApp-beheer' in het tabblad 'Instellingen';

5. Er wordt een nieuw venster geopend met je WhatsApp-account(s). Selecteer het telefoonnummer waarvoor je de 2FA wilt uitschakelen;

6. Je vindt alle telefoonnummers die zijn verbonden met het WhatsApp-account dat je hebt geselecteerd. Klik op het pictogram 'Instellingen' voor het nummer waarvoor je de 2FA wilt uitschakelen;

7. Selecteer op de nieuwe pagina die verschijnt 'Tweestapsverificatie';

8. Als uw 2FA is ingeschakeld, klikt u op 'Verificatie in twee stappen uitschakelen'. Er wordt een bevestigingsmail gestuurd naar de beheerder van het account. Zorg ervoor dat je de actie bevestigt en de 2FA wordt uitgeschakeld;

Nadat je deze procedure hebt voltooid, ben je klaar om te beginnen met de migratie van dit nummer naar Trengo als je officiƫle WhatsApp Business Solution Provider. Wanneer de migratie is voltooid, kun je je 2FA opnieuw inschakelen.