Als je in Trengo werkt, hoef je nooit meer een aparte e-mail inbox te controleren. Door een e-mailkanaal aan te maken, kun je e-mails ontvangen en versturen vanuit Trengo. Er zijn drie soorten e-maildiensten die je via Trengo kunt koppelen. In dit artikel vertellen we je over deze drie soorten inboxen: Google, Outlook en doorsturen.

Maak uw e-mailkanaal

Om een e-mailkanaal aan te maken in Trengo en je huidige inbox te integreren, ga je eerst naar Kanalen > Kanalen > E-mail. Klik op het 'plus'-pictogram of op 'E-mail verbinden', waarna je een van de drie hieronder beschreven inboxen kunt verbinden.

Je kunt nu kiezen uit drie opties: Google, Outlook of doorsturen.

Google-inbox integreren

Je kunt drie soorten Google inboxen integreren in Trengo. Het is mogelijk om je Gmail-inbox te integreren, je Gsuite-inbox te integreren of Google te gebruiken als doorstuursysteem, voor het geval je Google Admin gebruikt maar geen aparte Google-gebruiker wilt aanmaken voor al je medewerkers. Na het integreren van je Gmail of Gsuite inbox, kun je je Google inbox synchroniseren met Trengo. Met deze functie wordt de status van een ticket in Trengo direct weergegeven in je Google inbox.

Outlook-inbox integreren

Net als de Google inboxen, kun je ook je Outlook inbox integreren met Trengo. Als je je Outlook inbox hebt gesynchroniseerd met Trengo, verschijnen er labels in je oorspronkelijke Outlook inbox, die de status van de tickets in je Trengo e-mailkanaal weergeven.

Een doorstuurkanaal maken

Als je een andere inbox met Trengo wilt verbinden, anders dan Google of Outlook, zoals Microsoft 365, is het aan te raden om een doorstuurkanaal aan te maken. Wanneer je een doorstuurkanaal aanmaakt, wordt er een uniek e-mailadres aangemaakt waarnaar je je e-mails kunt doorsturen. Nadat je je domein hebt toegevoegd aan je doorstuurkanaal, kun je deze e-mails ook beantwoorden vanaf je eigen domein.