Met contactgroepen kun je bepaalde contacten groeperen. Je kunt deze contactgroepen gebruiken om tegelijkertijd WhatsApp- of sms-berichten naar dezelfde groep klanten te sturen.

Een contactgroep maken

Volg de onderstaande stappen om een contactgroep te maken in Trengo.

1. Navigeer naar het pictogram 'Instellingen' in de linkerzijbalk en klik op 'Contactgroepen' in de categorie 'Instellingen'.

2. Klik op het groene plusje of op 'Contactgroep toevoegen'. Kies een geschikte naam en sla je nieuwe contactgroep op.

Contactpersonen toevoegen aan contactgroepen

Er zijn twee manieren om een contactpersoon aan je contactgroep toe te voegen.

Via 'Contacten': Klik op het pictogram 'Contacten' in de linkerzijbalk en selecteer 'Alle contacten'.

Selecteer je contactpersoon en klik op het vinkje van de contactgroep waaraan je de contactpersoon wilt toevoegen.

Via een gesprek: Navigeer naar de conversatie van de contactpersoon die je wilt toevoegen aan de contactgroep. Open de vervolgkeuzelijst 'Contactgroepen' in de rechterzijbalk door op het pijltje te klikken en het vinkje van de contactgroep te selecteren.

Je hebt nu een contact toegevoegd aan een nieuw gemaakte contactgroep. Zoals eerder vermeld, kun je rechtstreeks WhatsApp- en sms-berichten verzenden naar deze contactgroepen.