Door Telegram aan je Trengo-inbox toe te voegen, kun je alle inkomende berichten rechtstreeks in Trengo beheren. In tegenstelling tot WhatsApp met hun WhatsApp business, is er geen speciale Telegram App voor bedrijven. Geen nood, je kunt dit wel doen door een Telegram-bot te maken. Hiermee creëer je een eigen Telegram voor je bedrijf.

De bot is nodig om de API-verbinding tot stand te brengen. Onthoud: geen bot = geen token = geen verbinding.

ℹ️ Houd er rekening mee dat je een beheerdersaccount nodig hebt voor het Telegram-account dat je wilt toevoegen.

Telegram toevoegen aan Trengo

Volg de onderstaande stappen om je Telegram-account te verbinden met je Trengo-inbox.

1. Installeer de Telegram-app op je bureaublad;

2. Verbind je telefoonnummer als je nog geen account hebt;

3. Klik op 'BotFather' en start een nieuwe conversatie door '/newbot' te typen;

4. Typ de naam van je nieuwe bot;

5. Stuur nog een bericht met de naam van uw bot, inclusief 'bot' aan het einde;

6. Kopieer het meegeleverde toegangstoken;

7. Navigeer in Trengo naar Instellingen > Kanalen > Telegram en klik op het 'plus-pictogram' of 'Telegram verbinden';

8. Geef je chatroom een naam en selecteer het team/de teams die verantwoordelijk zijn voor deze chatroom;

9. Plak het toegangstoken in 'Token'. De gebruikersnaam wordt automatisch ingevuld;

10. Klik op de knop 'Maak chatroom'.

Telegram is nu toegevoegd aan je Trengo inbox.

Om je klant je bedrijf op Telegram te laten vinden, moeten ze zoeken naar de naam van de bot en niet naar het telefoonnummer van het bedrijf. Het zoeken kan in-app worden gedaan, zodra je bot is gemaakt moet elke gebruiker in staat zijn om de bot te vinden en een gesprek te starten.