Na het maken van een helpcentrum met Trengo, is het nu tijd om je inhoud toe te voegen en een overzicht te creëren door artikelen, secties, categorieën en blokken toe te voegen. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet.

Blokken toevoegen aan je helpcentrum

Trek de aandacht van je klant door blokken toe te voegen aan je helpcentrum, die kunnen verwijzen naar een categorie, sectie, artikel of externe URL. Volg de onderstaande instructies om blokken toe te voegen aan je helpcentrum.

1. Navigeer naar Helpcentrum > Uw helpcentrum > Blokken en klik op 'Nieuw blok';

2. Stel je blok in;

1. Vormgeving van het blok: Voeg een titel en beschrijving toe voor je blok en kies een pictogram door op het vakje met de pijl omlaag te klikken.

2. Taal: Selecteer de taal van je blok.

3. Type link: Kies waarnaar je wilt linken. Dit kan een externe URL, categorie, sectie of specifiek artikel zijn.

4. Link type inhoud: Voeg de URL, categorie, sectie of het artikel toe waarnaar je wilt linken.

Vergeet niet op 'Wijzigingen opslaan' te klikken om je blok te publiceren.

Categorieën toevoegen aan je helpcentrum

Door categorieën toe te voegen, kun je je artikelen groeperen om een duidelijke structuur te creëren waarin je klanten kunnen navigeren. Volg de onderstaande instructies om categorieën toe te voegen aan je helpcentrum.

1. Navigeer naar Helpcentrum > Uw helpcentrum > Categorieën en klik op 'Nieuwe categorie';

2. Stel je categorie in;

1. Categoriestyling: Voeg een titel en beschrijving voor je blok toe en kies een pictogram door op het vakje met de pijl omlaag te klikken.

2. Taal: Selecteer de taal van je categorie.

3. Categorie-inhoud: Nadat je secties en artikelen hebt gemaakt, kun je ze hier herschikken.

Vergeet niet op 'Wijzigingen opslaan' te klikken om je categorie te publiceren.

Secties toevoegen aan je helpcentrum

Je kunt secties gebruiken om subcategorieën te maken in je hoofdcategorieën. Volg de onderstaande instructies om secties toe te voegen aan je Helpcentrum.

1. Navigeer naar Helpcentrum > Je helpcentrum > Categorieën en klik op 'Bewerken' voor de categorie waaraan je secties wilt toevoegen;

2. Klik op 'Sectie toevoegen';

3. Stel je sectie in;

1. Titel van de sectie: Voeg hier een titel toe voor je sectie. Je kunt deze ook omhoog of omlaag verplaatsen door de sectie te slepen met het hamburgerpictogram.

2. Titel verwijderen: Klik op de 'x' om je sectie te verwijderen.

3. Sectie-inhoud: Nadat je artikelen hebt gemaakt, kun je ze hier toevoegen en herschikken.

Artikelen toevoegen aan je helpcentrum

Volg de onderstaande instructies om artikelen toe te voegen aan je helpcentrum.

1. Navigeer naar Helpcentrum > Uw helpcentrum > Artikelen en klik op 'Nieuw artikel';

2. Stel je artikel op;

1. Categorie: Kies de categorie waarin je het artikel wilt sorteren.

2. In de spotlight: Als je dit op 'Ja' zet, wordt het artikel in een apart blok op de startpagina van je helpcentrum getoond.

3. Taal: Kies de taal waarin dit artikel is opgesteld.

4. Bijlagen beheren: Voeg optioneel bijlagen toe aan je artikel.

5. Concept/Publiceerbaar: Stel deze optie in op 'Gepubliceerd' om je artikel online te publiceren.

6. Artikel titel: Voeg de titel van je artikel toe.

7. Inhoud van het artikel: Voeg de inhoud van je artikel toe.

8. Werkbalk: Gebruik de verschillende gereedschappen om de tekst naar wens op te maken.