Als je bepaalde delen van je workflow wilt automatiseren, is het instellen van regels in je Trengo-account de perfecte oplossing.

Als je niet zeker weet waar regels precies voor worden gebruikt, lees er dan meer over in dit Trengo Helpcentrum artikel.

Een regel maken

Volg onderstaande stappen om een regel aan te maken in Trengo.

1. Navigeer naar Instellingen > Automatisering > Regels;

2. Klik op het 'plus'-pictogram of op 'regel toevoegen' en configureer je regel;

1. Naam: Geef je regel een passende naam.

2. Actief: Met deze toggle kun je je regel activeren of deactiveren.

3. Kanalen: Selecteer het kanaal of de kanalen waarop deze regel van toepassing is.

4. Wanneer: Kies een van de vier beginsituaties die je regel moet activeren:

🔘 Wanneer een inkomend bericht wordt ontvangen

🔘 Wanneer een uitgaand bericht wordt verzonden

🔘 Wanneer een gesprek wordt toegewezen

🔘 Wanneer een gesprek wordt afgesloten

5. Sorteer volgorde: Typ het nummer in welke volgorde deze regel moet worden geactiveerd ten opzichte van andere regels die je hebt ingesteld.

Na het configureren van de algemene instellingen van je regel, kun je doorgaan met de volgende stap.

3. Voeg de voorwaarde(n) toe die van toepassing zijn op je regel. Leer meer over voorwaarden via deze link;

ℹī¸ Denk eraan dat je meerdere voorwaarden kunt toevoegen door op 'OR' (wat betekent dat aan ÊÊn voorwaarde moet worden voldaan) of 'AND' (wat betekent dat aan alle voorwaarden moet worden voldaan) te klikken.

4. Voeg de actie(s) toe die je wilt dat je regel uitvoert. Leer meer over acties via deze link;

5. Klik op 'Wijzigingen opslaan'.

Je hebt nu een regel gemaakt en een proces geautomatiseerd in Trengo. Dit zou enorm moeten helpen om tijd te besparen en meer tijd te hebben om met je klanten te communiceren.