Nadat je een spraakkanaal hebt toegevoegd aan je Trengo inbox, is het mogelijk om telefoongesprekken te registreren vanaf je SIP-apparaten. De gesprekken worden gelogd in Trengo, zodat je notities kunt maken en ze kunt toevoegen aan het gespreksoverzicht. Houd er wel rekening mee dat het daadwerkelijke gesprek plaatsvindt via je SIP-apparaat. In dit artikel laten we je zien hoe je dit kunt instellen.

Voice instellen met uw SIP-leverancier

Volg de onderstaande stappen om uw SIP-drager via een spraakkanaal met uw Trengo-inbox te verbinden.

1. Kies een interne naam voor je chatroom en voeg het team of de teams toe die verantwoordelijk zijn voor deze chatroom;

2. Voeg het telefoonnummer van uw SIP-drager in internationaal formaat toe;

3. Voeg uw apparaat(en) toe en kies een gebruiker die verantwoordelijk is voor het apparaat;

4. Klik op 'Maak chatroom';

5. Er wordt een webhook met een token gegenereerd. Met deze unieke code kun je dit kanaal koppelen aan je SIP-provider;

7. Gebruik onze documentatie voor ontwikkelaars om de verbinding in te stellen aan de kant van de provider.

Goed om te weten

Houd rekening met de volgende dingen als je een spraakkanaal gebruikt dat verbonden is met je SIP-apparaat.

Zorg ervoor dat inkomende en uitgaande gesprekken correct zijn geconfigureerd. Voor inkomende gesprekken is de herkomst de persoon die uw organisatie probeert te bellen. De bestemming is het nummer dat wordt verbonden met Trengo. Bij uitgaande gesprekken werkt het precies andersom: hier is het nummer in Trengo de herkomst en de andere kant is de bestemming.

🔘 Wanneer een inkomend gesprek de status 'rinkelen' heeft bij je SIP carrier, zal dit een pop-up aanmaken in Trengo om de agents te informeren dat er een telefoongesprek binnenkomt.

🔘 Als een agent een gesprek heeft aangenomen of een gesprek voert met een klant, wordt er met de status 'in behandeling' een ticket aangemaakt in Trengo. Dit gesprek wordt toegewezen aan de agent die het gesprek voert.

🔘 Een voltooide oproep leidt niet tot verdere visuele acties in Trengo.

🔘 Schrijf bij uitgaande gesprekken de telefoonnummers altijd in een internationaal formaat.

Je hebt nu met succes je spraakkanaal in Trengo ingesteld en je SIP-drager ermee verbonden.