Door klanttevredenheidsenquêtes (CSAT) te versturen, stel je je klanten in staat om hun ervaring met je service te beoordelen. In dit artikel laten we je zien hoe je een CSAT-enquête opzet.

Een CSAT-enquête toevoegen

Volg de onderstaande stappen om een klanttevredenheidsonderzoek toe te voegen aan je Trengo-account.

1. Navigeer naar Instellingen > Automatisering > Klanttevredenheid;

2. Klik op 'Nieuwe enquête toevoegen', geef uw enquête een interne naam en stel hem verder in.

Enquêtetekst

Eerst configureer je hoe het bericht eruitziet dat klanten ontvangen, waarin je hen vraagt om hun ervaring met je bedrijf te beoordelen.

Volg de onderstaande stappen om uw enquêtetekst in te stellen.

1. Uw bedrijf / Merknaam: Voeg de naam van uw bedrijf toe, die zal worden weergegeven bovenaan uw enquête en in de handtekening.

2. Titel van de enquête: Geef je enquête een titel.

3. Vraag: Voeg de vraag toe die je aan je klant wilt stellen en die vetgedrukt boven de emoji's wordt weergegeven.

4. Knoptekst: De tekst in de knop waarop uw klanten klikken om te worden doorgestuurd naar de eigenlijke enquête.

Vervolgvraag

Als je klant op de knop in je eerste bericht heeft geklikt, wordt hij doorgestuurd naar de follow-up, waar hij zijn eigenlijke beoordeling kan achterlaten.

Voeg de vervolgvraag toe en ga naar de volgende stap.

Bedankt bericht

Na het geven van hun beoordeling worden klanten doorgestuurd naar je 'dank je wel'-bericht, waaraan je ook een knop met een URL kunt toevoegen.

Stel je 'dank je wel'-bericht in zoals hieronder aangegeven.

1. Bedankbericht: Voeg de tekst toe die uw klant te zien krijgt nadat hij zijn enquête heeft ingevuld.

2. Knop onder tekstveld inschakelen: Schakel deze functie in om een knop aan de pagina toe te voegen.

3. Knoptekst: Voeg de tekst toe die op de knop wordt weergegeven.

4. Knop URL: Voeg de URL toe waar je klanten naartoe worden geleid als ze op de knop klikken.

Als je al het bovenstaande hebt ingesteld, is het tijd om een regel in te stellen die ervoor zorgt dat de CSAT wordt verzonden wanneer het gesprek met de klant aan jouw voorwaarden voldoet. Ga verder naar de volgende pagina om te leren hoe je deze regel instelt.