Nadat je een spraakkanaal hebt toegevoegd aan je Trengo inbox, kun je je eigen IVR menu instellen. In dit artikel laten we zien hoe je dat doet.

ℹ️ Houd er rekening mee dat je het Enterprise-plan moet hebben om gebruik te kunnen maken van onze IVR-menufunctie.

Een IVR-menu maken

Volg de onderstaande stappen om de gesproken begroetingen in je spraakkanaal te configureren.

1. Navigeer naar Instellingen > Kanalen > Stem en selecteer 'IVR-menu's';

2. Klik op het 'plus'-pictogram om een IVR-menu toe te voegen. Geef uw IVR-menu een naam en selecteer een gesproken begroeting waarin u uitlegt welke toetsen de klant moet indrukken om een bepaalde actie uit te voeren;

3. Voeg de routes toe die uw klant kan nemen in uw IVR-menu en configureer deze;

1. Toetsaanslag: Selecteer de toets (0 tot 9) die de klant moet kiezen voor de actie die hij wil ondernemen.

2. Actie: Kies de actie die je wilt laten uitvoeren. Je kunt kiezen uit de onderstaande acties.

Route naar voicemail

Route naar team

Route naar IVR-menu

Route naar telefoonnummer

Einde gesprek

3. Begroeting: Kies optioneel een gesproken begroeting die wordt afgespeeld voordat de actie wordt uitgevoerd.

4. Route toevoegen: Klik op deze knop om nog een route toe te voegen.

Vergeet niet om op 'Wijzigingen opslaan' te klikken nadat u klaar bent met het instellen van uw IVR-menu.

Uw IVR-menu toevoegen

Volg de onderstaande stappen om het IVR-menu toe te voegen aan je Spraakkanaal.

1. Navigeer naar Instellingen > Kanalen > Stem en selecteer je Spraakkanaal;

2. Scroll naar beneden naar 'VoIP-instellingen' en kies uw IVR-menu;

3. Klik op 'Kanaal bijwerken' om je configuratie definitief te maken.

U hebt nu met succes uw IVR-menu gemaakt en toegevoegd. Je kunt nu het kanaal verder naar wens aanpassen en je bent klaar om telefoongesprekken aan te nemen en te voeren in Trengo.