In dit artikel leggen we uit hoe je een broadcast bericht verstuurt. Zie dit artikel in het Trengo Helpcentrum voor meer informatie over de broadcast-functie van Trengo.

Een broadcast-bericht verzenden

Als je een broadcastbericht wilt verzenden met Trengo via WhatsApp of sms, volg je de onderstaande stappen.

1. Navigeer naar Trengo > Uitzending > Nieuwe uitzending;

2. Stel je uitzending in;

1. Naam uitzending: Voeg een herkenbare naam toe aan je uitzending. Als je deze leeg laat, vult Trengo de naam automatisch met het type uitzending en de datum.

2. Afzender: Selecteer vanaf welk kanaal je deze uitzending wilt versturen.

3. Bericht: Wat voor soort bericht je kunt versturen, hangt af van het kanaal dat je kiest.

🔘 Als je een WhatsApp-kanaal hebt geselecteerd om je uitzending van te versturen, wordt je gevraagd een van je WhatsApp-sjablonen te kiezen. Als je sjabloon een of meer variabelen bevat, zoals in het onderstaande voorbeeld, kun je handmatig tekst invoeren of tags gebruiken zoals '[contactnaam]' om het bericht te personaliseren.

🔘 Als je een sms-kanaal hebt geselecteerd, kun je vrij je bericht typen of een snel antwoord selecteren. Je kunt ook tags toevoegen zoals '[contactnaam]' om het bericht te personaliseren.

4. Verzenddatum plannen: Kies of je de uitzending direct wilt verzenden of wilt plannen voor een later tijdstip en/of datum.

5. Ontvangers: Voeg de ontvangers van je uitzending toe. Je kunt ervoor kiezen om individuele contactpersonen te selecteren, een contactgroep te selecteren of hun telefoonnummer(s) handmatig in te voeren.

6. Totale kosten: Hier vind je een schatting van de kosten van de uitzending die je gaat verzenden of plannen.

7. Verzenden: Als je uitzending helemaal is ingesteld, kun je op deze knop klikken om je uitzending te verzenden of te plannen.

ℹī¸ Houd rekening met de beperkingen voor WhatsApp Broadcasting of beperkingen voor SMS Broadcasting voordat je je broadcast verzendt.

Zodra je uitzending is verzonden, ga je naar het uitzendingsoverzicht.