Met Trengo's Integration Hub is het verbinden van je Shopify account met je Trengo Inbox een fluitje van een cent. Zorg ervoor dat je een Admin bent in zowel Trengo als Shopify voordat je verder gaat. Houd er rekening mee dat onze integratie ook Shopify Plus ondersteunt.

Dit is een proces dat uit meerdere stappen bestaat.

Deel 1: Een app maken in Shopify

Het integreren van je Shopify winkel met Trengo begint in je Shopify omgeving, waar je een applicatie voor Trengo moet aanmaken.

1. Log in op uw Shopify account.

2. Navigeer naar het App-gedeelte van Spotify. Je vindt het in de linkerkolom:

3. Klik in de linker navigatie op het item 'Apps' of klik op 'Instellingen' > 'Apps en verkoopkanalen'. U komt hier terecht:

4. Klik in de weergave 'Apps en verkoopkanalen' op de optie 'App ontwikkeling' bovenin de sectie:

5. Klik op 'Maak een app' om een nieuwe ontwikkel-app te maken.

6. Voer een naam in voor je app en klik op 'App maken'.

7. Nadat je de app hebt gemaakt, word je doorgestuurd naar de overzichtspagina van de app:

Deel 2: Configureer uw API scopes

Om toegang te krijgen tot de gegevens van je Shopify account, moet je de Admin API scopes configureren.

1. Klik op de knop 'Admin API scopes configureren' om de Admin API scopes te configureren, vanuit het scherm 'Overzicht' of vanuit de sectie 'Configuratie'.

2. Voor de Shopify integratie moet je de volgende scopes selecteren zodat de integratie de gegevens van je Shopify account kan lezen. Shopify heeft veel scopes, dus door de 'filter' input te gebruiken kun je eenvoudig de benodigde scopes inschakelen. Voorgestelde scopes voor het lezen van gegevens van je Shopify account zijn onder andere:

• lezen_toegewezen_voldoening_bestellingen
  • lezen_klanten
  • lezen_klant_samenvoegen
  • kortingen lezen
  • lezen_draft_orders
  • lees_vollevullingen
  • lees_voldoening_beperking_regels
  • lees_cadeau_kaarten
  • lezen_voorraad
  • lees_online_winkel_pagina's
  • lees_locaties
  • read_merchant_managed_fulfillment_orders
  • lezen_metaobjecten
  • lees_bestellingen
  • lezen_betalingsvoorwaarden
  • lees_prijs_regels
  • lezen_product_overzichten
  • lezen_producten
  • lezen_aankoopopties
  • lezen/teruggeven
  • lezen_verzonden
  • lezen_locaties

3. Zodra je de vereiste scopes hebt geselecteerd, klik je op de knop "Opslaan" om de configuratie op te slaan.

4. Navigeer vervolgens naar het gedeelte "App credentials" om je toegangstoken op te halen door op de knop "Install app" te drukken:

5. Klik op 'Installeren' wanneer het bevestigingsvenster verschijnt:

6. Je Admin Access token zou nu beschikbaar moeten zijn in je 'App Credentials' sectie. Zorg ervoor dat je dit token op een veilige plek bewaart. Als je het opent, zou het er zo uit moeten zien:

7. Klik op "Onthul token eenmaal" om het token te onthullen en kopieer het token naar je klembord. Dit moet je gebruiken bij het integreren van Shopify met Trengo.

Deel 3: Shopify integreren met Trengo

Eindelijk! We weten dat het lang duurt, maar deze stappen zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat Shopify werkt binnen de Trengo-omgeving.

1. Navigeer naar Trengo-instellingen en selecteer 'Instellingen', gevolgd door 'Integraties'.

2. Selecteer 'E-commerce' en klik vervolgens op de 'Shopify'-kaart om de beschrijvingsinterface te openen.

3. Klik op 'Integratie installeren' in de rechterbovenhoek om de installatiemodal te openen.

4. Voer je shopnaam in. Merk op dat dit meestal het eerste deel van de URL in je winkeldomein is, aangezien het voorvoegsel https:// en het achtervoegsel .myshopify.com automatisch worden toegevoegd.

5. Voeg je Admin Access Token in, dit is het API access token voor je custom app in je Shopify admin paneel.

6. Je winkel-ID kun je vinden in de beheer-URL, tussen de parameters "/store/" en "/orders/". Meestal ziet het er zo uit 7e65b4-c7

7. Voer de URL in die je hebt gebruikt voor je Shopnaam.

8. Klik op 'Integratie installeren'.

9. Gefeliciteerd! Je kunt Shopify en Trengo samen gaan gebruiken in je Inbox!