Er zijn enkele aspecten van het gebruik van de WhatsApp Business API die je in gedachten moet houden voor je toepassing en tijdens het gebruik van de WhatsApp Business API.

Als je klaar bent om je nummer te verbinden met de WhatsApp Business API, volg je deze link om te beginnen.

Facebook Bedrijfsverificatie

Houd er rekening mee dat je een geverifieerde Facebook Business-account nodig hebt om je nummer probleemloos te kunnen verbinden met de WhatsApp Business API. Het verifiëren van je Facebook Business-account is een proces dat wordt beheerd door Facebook. Daarom kan Trengo de geschatte tijd van goedkeuring niet beïnvloeden.

Houd er rekening mee dat de Facebook Business ID niet kan worden gewijzigd tijdens de aanvraagprocedure, evenals het geregistreerde nummer. Als je je Facebook Business ID of telefoonnummer wilt wijzigen, moet je een nieuwe aanvraag starten.

Terughoudendheid

Zodra een telefoonnummer is geregistreerd op de WhatsApp Business API, kan het niet worden gebruikt voor de gewone WhatsApp Business-app of de gewone WhatsApp-app. Als je wilt downgraden naar een van deze twee apps, moet het nummer 30 dagen ongebruikt zijn. Als het nummer 30 dagen niet is gebruikt, kun je het nummer verwijderen uit de WhatsApp Business API door te klikken op het prullenbakpictogram op de pagina 'Whatsapp-nummers' in je zakelijke Meta-account.

Groepschats en bellen via WhatsApp

WhatsApp-groepschatten wordt niet ondersteund binnen de WhatsApp Business API. Daarnaast biedt de WhatsApp Business API ook geen ondersteuning voor het voeren van gesprekken.