Als je je nummer hebt verbonden met de WhatsApp Business API, heb je een Whatsapp Business Account (WABA), maar dit is geen 'officiële' WABA. Het hebben van een officiële WABA is niet verplicht om de WhatsApp Business API te gebruiken, maar het geeft je wel een aantal extra voordelen.

Voordelen van een officiële WABA

Met een gewone WABA kun je je bedrijfsinformatie in de beschrijving weergeven en krijgen je klanten een melding over je bedrijfsaccount wanneer je een gesprek met ze begint.

Als je een officiële WABA hebt, heb je toegang tot de bovenstaande functies plus nog twee voordelen. Je bedrijfsnaam wordt standaard weergegeven als je standaard-WhatsApp-displaynaam voor je klanten en er wordt een groen vinkje weergegeven achter je displaynaam.

Criteria voor een officiële WABA

Het is belangrijk om te weten dat WhatsApp streng en spaarzaam is bij het verspreiden van de status van een Officieel WhatsApp Bedrijfsaccount. De officiële richtlijnen voor goedkeuring zijn niet openbaar, maar hieronder vind je vermoedelijke criteria waar WhatsApp naar kijkt.

🔘 Je hebt een WhatsApp Business-account.

🔘 Je hebt een geldige Facebook Business ID met een geverifieerd Facebook Business-account.

🔘 Je gebruikt WhatsApp Business API al minstens 3 maanden.

🔘 Je hebt minstens 1.000 gesprekken met verschillende klanten per dag.

Je merk schendt het handelsbeleid van WhatsApp niet.

🔘 Je hebt al (externe) naamsbekendheid opgebouwd.

🔘 Je gebruikt advertenties op je Facebook- en/of Instagrampagina.

🔘 Je hebt een grote aanhang op Facebook en/of Instagram, wat duidt op naamsbekendheid.

Een officiële WABA aanvragen

Trengo
Met Trengo als BSP voor je WhatsApp-nummer kun je de volgende stappen van Meta volgen.