Met Trengo is het mogelijk om via je Twilio account een SMS kanaal toe te voegen en SMS berichten of SMS broadcasts naar je klant te sturen. In dit artikel laten we je zien hoe je dit kanaal kunt toevoegen.

ℹ️ Als je nog geen Twilio-account hebt, maak er dan gerust een aan.

SMS toevoegen aan je Trengo inbox

Volg de onderstaande stappen om je Twilio account via een SMS kanaal te verbinden met je Trengo inbox.

1. Navigeer naar Instellingen > Kanalen > SMS en klik op het 'plus'-pictogram;

2. Kies een interne naam voor je chatroom en voeg het team of de teams toe die verantwoordelijk zijn voor deze chatroom;

3. Klik op 'Nieuwe account toevoegen';

4. Er verschijnt een pop-upvenster waarin om uw Twilio Account SID en Twilio Auth Token wordt gevraagd;

ℹ️ U kunt uw Twilio Account Sid en Twilio Auth Token vinden door naar uw Twilio Console te navigeren en in te loggen met uw referenties. De informatie is te vinden onder 'Account info'.

5. Kopieer en plak uw Twilio Account SID en Twilio Auth token in het Trengo venster en klik op 'Add account';

6. Selecteer of dit SMS-kanaal 'One-way' of 'Two-way' is;

Eenrichtingsverkeer (alleen verzenden): Dit is een niet-antwoord SMS. De ontvanger kan je sms niet beantwoorden. De eenrichtings-SMS-methode wordt vooral gebruikt voor belangrijke updates of nieuws. Houd er rekening mee dat vanwege nationale of lokale wetgeving het gebruik van een eenrichtings-sms-kanaal mogelijk niet is toegestaan in uw land.

Tweeweg (verzenden en ontvangen): SMS-berichten verzenden en ontvangen.

7.1. Als je 'Eenrichtingsverkeer' hebt gekozen, voeg dan je afzendernaam toe;

7.2. Als je 'Twee richtingen' hebt gekozen, selecteer dan het telefoonnummer dat je wilt gebruiken;

8. Zorg ervoor dat 'Agent conferentie' is ingeschakeld voor uw Twilio account;

7. Klik op 'Maak chatroom'.

Je hebt nu met succes je SMS-kanaal in Trengo ingesteld en je Twilio account en telefoonnummer ermee verbonden.