Door Instagram aan je Trengo-inbox toe te voegen, kun je al je Instagram Direct Messages, Comments en Mentions direct in Trengo beheren.

ℹ️ Houd er rekening mee dat je een Instagram Business-account moet hebben dat is gekoppeld aan je Facebook-pagina. Je moet ook een beheerder zijn van die Facebook-pagina.

Instagram toevoegen aan Trengo

Volg de onderstaande stappen om je Instagram-pagina te verbinden met je Trengo-inbox.

1. Navigeer naar Instellingen > Kanalen > Instagram en klik op 'Instagram verbinden';

2. Je wordt doorgestuurd naar de inlogpagina van Facebook. Log in met een Facebook-account dat is gekoppeld aan het Instagram Business-account en dat beheerdersrechten heeft;

3. Selecteer het Instagram Business-account dat je wilt koppelen en klik op 'Volgende';

4. Selecteer de Facebook-pagina die is gekoppeld aan het Instagram-bedrijfsaccount en klik op 'Volgende';

5. Schakel alle machtigingen in en klik op 'Gereed';

6. Klik op 'OK';

7. Configureer en creëer het Instagram-kanaal;

1. Interne naam: De naam van je Instagram-kanaal.

2. Teams: Kies de teams die toegang hebben tot het kanaal.

ℹ️ Als je wilt dat verschillende teams de verschillende soorten berichten afhandelen, kun je twee aparte Instagram-kanalen maken: een voor Direct Messages en een voor Instagram's comments en mentions.

3. Verbonden account: Hier kun je de gebruiker vinden die het Instagram-account heeft verbonden.

4. Instagram bedrijfsprofiel: Selecteer het Instagram-account dat je hebt aangesloten.

5. Maak chatroom: Klik op deze knop als je klaar bent met het configureren van de chatroom.

Nu je je kanaal hebt gemaakt, kun je het Instagram-kanaal verder configureren.

8. Configureer je Instagram-kanaal en scroll naar beneden om verschillende functies in of uit te schakelen;

1. Instagram bedrijfsprofiel: Het Instagram-account dat aan dit kanaal is gekoppeld.

2. Verbinding maken: In het geval dat de beheerder van het account zijn wachtwoord heeft gewijzigd, kun je hier je Facebookpagina opnieuw verbinden. Dit is ook aan te raden als je problemen ondervindt met je Instagram-kanaal.

3. Directe berichten: Als je Instagram's Direct Messages en Story Replies wilt ontvangen in Trengo, moet je 'Toegang tot berichten toestaan' inschakelen in Instagram.

4. Reacties: Schakel de optie in of uit om reacties te ontvangen op je Instagram-posts in Trengo.

5. Mentions (Menties): De optie om Mentions te ontvangen in Trengo in- of uitschakelen.

Vergeet niet om op 'Update kanaal' te klikken, en je hebt nu je Instagram-account gekoppeld! Het is ook mogelijk om je Facebook-pagina te koppelen aan je Trengo-inbox.