WhatsApp Business API uitproberen

Voordat je aan de slag gaat met het koppelen van de WhatsApp Business API aan je Trengo-inbox, biedt Trengo de mogelijkheid om deze functionaliteit uit te testen. Je hebt een beheerders-account in Trengo nodig en een nummer dat gekoppeld is aan WhatsApp.

Test de WhatsApp Business API

Volg onderstaande stappen om de functionaliteit te testen.

1. Ga binnen Trengo naar Instellingen > Kanalen > WhatsApp Business > ‘Test WhatsApp Business’.

2. Scan de QR-code of voer je telefoonnummer in en volg de gegeven instructies;

3. Nadat je via je persoonlijke WhatsApp-app op het bericht hebt gereageerd, wordt er een ticket aangemaakt in Trengo en kun je een gesprek voeren.

ℹ️ Als je klaar bent om je WhatsApp-nummer te verbinden met de WhatsApp Business API, kun je deze link volgen om te beginnen.