Profielen uitgelegd

Wanneer een klant via verschillende kanalen contact met je opneemt, worden verschillende contacten aangemaakt. Je hebt de mogelijkheid om deze contacten groeperen in een profiel. In dit artikel leggen we alles uit wat je moet weten over profielen in Trengo.

Profielen in Trengo

Profielen zijn een verzameling contacten en contactmomenten van dezelfde klant.

Een voorbeeldgeval waarin je profielen kunt gebruiken, is wanneer jouw klant Peter B. je bereikt via Facebook Messenger en WhatsApp. Er worden twee contacten aangemaakt: één voor Facebook Messenger en één voor WhatsApp. Om een overzicht te houden van alle gesprekken die door Peter B. zijn aangemaakt, maken we een profiel aan.

Contacten groeperen in profielen

Je kunt een contactpersoon direct in een ticket aan een profiel toevoegen. Navigeer naar de conversatie en klik op ‘Koppel profiel' in de rechter zijbalk.

Nu kun je kiezen om een bestaand profiel op te zoeken en het contact daaraan toe te voegen, of om een nieuw profiel aan te maken.

Een profiel bewerken

Navigeer naar ‘Contacten’ in de linkerzijbalk en selecteer 'Alle profielen' om een profiel aan te maken of te bewerken.

Klik op ‘Profiel aanmaken’ om een nieuw profiel te creeëren. Selecteer een bestaand profiel om deze aan te passen.

Als je ervoor kiest een profiel rechtstreeks te bewerken door op het bestaande profiel te klikken, kun je verschillende acties uitvoeren.

1. Naam: Bewerk de naam van het profiel.

2. Contacten: Hier zie je alle contacten in dit profiel, gesorteerd op via welk kanaal het gesprek tot stand is gekomen. Om direct een nieuw ticket te openen met een van deze contacten, klik je op het 'plus' teken. Als je het contact uit dit profiel wilt verwijderen, klik je op het kruisje.

3. Profielvelden: Eventuele zelfgemaakte profielvelden vind je hier.

4. Notities: Voeg handige notities toe aan het profiel, om al jouw kennis over deze klant op één plek te bewaren.

5. Verwijder profiel: Om een profiel volledig te verwijderen, klik je op deze knop. Let op, verwijderde profielen kunnen niet worden teruggehaald.

6. Contactmomenten: Vind alle verschillende gesprekken die je binnen dit profiel hebt gevoerd op één plek, en open ze direct door op het specifieke ticket te klikken.