Een flowbot configureren

Na het leren over de anatomie van de flowbot, en het ontwerpen van jouw flowbot in Trengo, is het tijd om je flowbot te configureren.

Flowbot configureren

Er zijn verschillende secties binnen de configuratie-instellingen. Hieronder leggen we je uit wat je met de verschillende opties en functies kunt doen.

Algemene instellingen

Hier vind je de basisinstellingen van jouw flowbot.

1. Interne titel: De naam van jouw flowbot.

2. Kanalen: Het kanaal of de kanalen waarop deze flowbot is aangesloten.

3. Webchat startbericht: Dit bericht verschijnt wanneer klanten de chat binnen jouw website widget openen, zoals hieronder afgebeeld.

Instellingen resetten

Als jouw klant per ongeluk op een andere knop klikt dan bedoeld, kan diegene diens gesprek met de flowbot resetten door een vooraf door jou gekozen woord te typen.

1. Reset of overdracht op trefwoorden: Kies 'Reset' als je gebruik wilt maken van de reset-functie.

2. Trefwoorden voor resetten: De woorden die jouw klant kan typen wanneer diegene het gesprek wil resetten.

3. Bericht voor resetten met trefwoorden: De zin die wordt weergegeven voor de door jouw toegevoegde 'reset-trefwoorden’.

Overdrachtsinstellingen

Als jouw klant het gewenste antwoord of de oplossing niet kan vinden binnen je flow, kan diegene zich laten doorverbinden met een van jouw gebruikers, door een vooraf gekozen woord te typen.

1. Reset of overdracht op trefwoorden: Kies ‘Overdragen’ als je gebruik wilt maken van de overdrachtfunctie.

2. Trefwoorden voor overzetten: De woorden die jouw klant kan typen wanneer diegene een gebruiker wil spreken.

3. Bericht voor overdragen met trefwoorden: De zin die wordt weergegeven vóór de 'Trefwoorden voor overzetten’ die je hebt toegevoegd.

4. Overdracht bericht: Het bericht dat wordt weergegeven zodra je klant kiest voor een overdracht.

Knopinstellingen

Sommige kanalen, zoals Facebook, ondersteunen het gebruik van klikbare knoppen niet. In plaats van op een knop te klikken, kan je klant het nummer of de letter typen die hoort bij de keuze die hij wil maken.

1. Knop volgorde type: Deze optie is puur voor esthetische doeleinden. Je kunt kiezen voor emoji's, cijfers of letters.

2. Terugvalbericht voor knop: Het bericht dat verschijnt wanneer de klant een cijfer of letter zendt die niet bij een van de keuzes hoort.

3. Begeleidende boodschap voor knop: Dit bericht wordt getoond voordat de knoppen verschijnen, om jouw klant aan te moedigen een keuze te maken.

Chatbot instellingen

Mocht je een chatbot hebben ingesteld, dan kun je die hier koppelen aan je flowbot. Als een klant een vraag stelt die in de database van de chatbot staat, neemt de chatbot het gesprek over.

Je hebt nu met succes de instellingen van jouw flowbot geconfigureerd. Dat betekent dat het tijd is om jouw flowbot te publiceren, zodat jouw klanten er gebruik van kunnen maken. Je kunt ook altijd eerst jouw flowbot testen.