Telegram toevoegen aan je Trengo inbox

Door Telegram toe te voegen aan je Trengo-inbox kun je alle inkomende berichten direct in Trengo beheren.

ℹ️ Je dient een beheerdersaccount te hebben voor het Telegram-account dat je wilt toevoegen.

Telegram toevoegen aan Trengo

Volg onderstaande stappen om jouw Telegram-account te verbinden met je Trengo-inbox.

1. Installeer de Telegram-app op jouw computer;

2. Koppel jouw telefoonnummer met de app, mocht je nog geen account hebben;

3. Klik op 'BotFather' en start een nieuw gesprek door '/newbot' te typen;

4. Typ de naam van jouw nieuwe bot;

5. Stuur nog een bericht met de naam van jouw bot, inclusief 'bot' aan het eind;

6. Kopieer de verstrekte toegangstoken;

7. Navigeer binnen Trengo naar Instellingen > Kanalen > Telegram en klik op het 'plus'-pictogram of op 'Telegram koppelen’;

8. Geef je kanaal een naam en selecteer de teams die verantwoordelijk zijn voor dit kanaal;

9. Plak de eerder verkregen toegangstoken in 'Token'. De gebruikersnaam wordt automatisch ingevuld;

10. Klik op de knop 'Kanaal aanmaken'.

Je hebt nu met succes Telegram toegevoegd aan je Trengo-inbox en kunt beginnen te communiceren met jouw klanten via dit kanaal.