Een team aanmaken in Trengo

Met het gebruik van teams in Trengo kun je verschillende gebruikers in je bedrijf samenvoegen tot een groep. Vervolgens is het mogelijk gesprekken of kanalen aan teams toe te wijzen en bepaalde workflows te automatiseren.

Je kunt bijvoorbeeld teams instellen op basis van afdelingen (Team Sales), locaties (Team Amsterdam) of kanalen (Team WhatsApp).

Een team aanmaken

Volg onderstaande stappen om een team aan te maken in Trengo.

1. Ga naar Instellingen > Organisatie > Teams. Klik vervolgens op het ‘plus’ icoon, of op 'Maak een team aan';

2. Vul het formulier in dat verschijnt.

1. Teamnaam: Geef het team een herkenbare naam. Het is aan te raden om het doel van het team als naam te gebruiken.

2. Teamleden: Voeg gebruikers toe aan het team. Deze teamleden krijgen de mogelijkheid om de inkomende berichten voor dit team te beantwoorden, gesprekken te starten, de inbox te monitoren en onderling te communiceren.

3. Kanalen: Wijs alle kanalen toe waarvoor je wilt dat de gebruikers in dit team verantwoordelijk zijn.

Wanneer je alle waarden hebt ingevuld, klik je op 'Team maken'.

Je hebt nu een team aangemaakt! Lees meer over het toevoegen van kanalen aan jouw Trengo inbox, het toevoegen van gebruikers aan je account en het configureren van gebruikersmachtigingen.